EUROLYGA 2023

Teniso žvaigždė Roger Federeris laukia kortuose gėjų: „Aš – už“

Dvidešimties Didžiojo kirčio turnyro laimėtojas šveicaras Roger Federeris nemato didelės problemos, jei tarp geriausių pasaulio tenisininkų atsirastų ir netradicinės lytinės orientacijos atletas.

 Roger Federer<br> Scanpix.com
 Roger Federer<br> Scanpix.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 16, 2018, 10:34 AM, atnaujinta Aug 16, 2018, 1:32 PM

Apie galimybę pamatyti ir žaisti prie gėjų R.Federeris pasisakė socialiniame tinkle twitter.

„Aų manau, kad nebūtų jokių problemų. Taip, dabar didžiajame tenise gėjų nėra. Ir nežinau, kodėl. Galbūt todėl, kad jų nėra tarp mūsų, o gal tie kažkas nenori apie tai pasakyti. Aš – už. Tam tenisininkui ar tenisininkams tikrai nebūtų jokių problemų kovoti. Ir dar – manau, kad tai pasakusiam sportininkui ir pačiam būtų kur kas lengviau gyventi, o iš esmės mes visi turime vienas kitą palaikyti“, – tvirtino antroji planetos raketė 37-erių R.Federeris.

Didžiajame tenise ne dažnai vienas ar kitas sportininkas prisipažįsta, kad yra gėjus. Buvo vos keli atvejai, kai baigę savo pasirodymus tenisininkai tikino, kad jie yra gėjai, tačiau aukštai pasaulio reitinge jie niekada nebuvo.

Gėjų ir lesbiečių klausimas tenise iškyla vos ne kasmet. Garsiausiai apie ši klausimą pasisakė Ukrainos atstovas Sergejus Stakhovskis.

Praėjusiais metais 49-ąją vietą pasaulio reitinge užėmęs ukrainietis kalbėjosi su savo šalies žurnalistu ir atsakinėjo į pačius įvairiausius klausimus. Vienas jų buvo apie tenisininkų seksualinę orientaciją. S.Stakhovskio teigimu, vyrų ir moterų tenise situacija kardinaliai skiriasi.

„ATP ture yra normali atmosfera, – kalbėjo S.Stakhovskis. – Jeigu kas nors būtų, visi tikrai apie tai sužinotų. Nes žaidėjų sąrašas yra pakankamai uždaras. Anksčiau daug kalbėjo apie Richardą Gasquet ir apie Rafaelį Nadalį. Netgi apie Rogerį Federerį. Aš neduosiu nukirsti rankos ir negaliu atsakyti už naujokus, bet Top 100-uke gėjų tikrai nėra.“

Tačiau apie moterų tenisą jis pasisakė itin griežtai: „Moterų tenise ir jo viršūnėje kas antra tenisininkė – lesbietė. Galite sau tai įsivaizduoti! Kas antra! Todėl aš savo dukters tikrai neleisiu į tenisą.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.