EUROLYGA 2023

Kintuose startavo tradicinis burlenčių ir irklenčių maratonas

Kintuose prasidėjo ir iki pat sekmadienio tęsis tradicinis burlenčių ir irklenčių maratonas, skirtas paminėti Lietuvos šimtmečiui ir Arūno Rinkevičiaus žygiui burlente per Baltijos jūrą nuo Šventosios iki Švedijos krantų.

 Kintuose startavo tradicinis burlenčių ir irklenčių maratonas.<br> Organizatorių nuotr.
 Kintuose startavo tradicinis burlenčių ir irklenčių maratonas.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 18, 2018, 1:37 PM, atnaujinta Aug 19, 2018, 12:01 PM

Pirmąją dieną dėl silpno vėjo įvyko tik irklenčių varžybos. Sportininkai turėjo įveikti beveik 10-ies kilometrų atstumą vandeniu. Geriausiai pasirodė Arūnas Znotinas, nuotolį įveikęs per 1 valandą 10 minučių ir 24 sekundes. Tarp moterų geriausiai pasirodė Ieva Neverauskaitė, kuri distanciją nuplaukė per 1 valandą 39 minutes ir 41 sekundę.

Burlenčių ir irklenčių maratonu laikoma tokia distancija, kurią plaukiant varžybų lyderis užtrunka ne mažiau nei vieną valandą. Anot vieno iš varžybų organizatorių ir teisėjų Mindaugo Čirvinsko, tokiose varžybose rezultatai labai priklauso nuo ne tik nuo fizinės ištvermės.

„Žinoma, fizinis pasirengimas labai svarbu, bet tokiose ilgose distancijose rezultatai labai priklauso nuo psichologinio pasirengimo. Taip pat, labai svarbu ir tinkamas įrangos pasirinkimas“, – sakė M.Čirvinskas.

Šeštadienį planuojami burlentininkų startai. Per pusšimtį susirinkusių dalyvių galės rinktis iš dviejų distancijų: maratono ir supermaratono. Priklausomai nuo oro sąlygų, sekmadienį įvyks ir kitos varžybos, o savaitgalio pabaigoje bus sumuojami visų dienų rezultatai ir skelbiami nugalėtojai.

Nuo 2005-ųjų organizuojamas renginys kasmet sutraukia daugybę burlenčių ir irklenčių sporto profesionalų bei mėgėjų iš Lietuvos, tačiau šiemet renginys pirmąjį kartą sulaukė ir svečių iš Rusijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.