EUROLYGA 2023

Ramūnas Navardauskas nesitikėjo, kad „Baltic Chain Tour“ bus pajėgių varžovų

Aštuntųjų daugiadienių dviračių lenktynių „Baltic Chain Tour“ prizininkais tapo trijų Baltijos šalių, kuriose vyko varžybos, sportininkai. Lenktynes laimėjo Latvijos rinktinės narys Emilis Liepinis, o favoritu laikytas Lietuvos rinktinės lyderis Ramūnas Navardauskas liko ant antrojo prizininkų pakylos laiptelio.

Lenktynių prizininkai: R.Navardauskas, nugalėtojas E.Liepinis ir G.Joeaaras.<br> T.Gaubio nuotr.
Lenktynių prizininkai: R.Navardauskas, nugalėtojas E.Liepinis ir G.Joeaaras.<br> T.Gaubio nuotr.
Lenktynių prizininkai: R.Navardauskas, nugalėtojas E.Liepinis ir G.Joeaaras.<br> T.Gaubio nuotr.
Lenktynių prizininkai: R.Navardauskas, nugalėtojas E.Liepinis ir G.Joeaaras.<br> T.Gaubio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 26, 2018, 7:46 PM, atnaujinta Aug 26, 2018, 7:57 PM

Po pirmojo etapo lyderis buvęs R.Navardauskas nuo nugalėtojo atsiliko 9 sek. Trečią vietą užėmė prologo nugalėtojas Estijos rinktinės atstovas Gertas Joeaaras (+19 sek.).

R.Navardauskas „Baltic Chain Tour“ lenktynėse dalyvavo antrą kartą, po septynerių metų pertraukos. Jis iš viso pelnė 35 pasaulio reitingo taškus.

Lietuvių bijojo, bet neišsigando

„Užėmus antrą vietą, visada galima apgailestauti, bet, kaip bebūtų, tai ne paskutinė vieta. Mes kovojome, parodėme klasę, tvirtą charakterį. Mūsų visi bijojo, – po lenktynių finišo sakė R. Navardauskas, priklausantis elitinei „Bahrain Merida“ komandai. – Norėjau parodyti viską, ką galiu.

Gal suklydome, kad nuo pat pirmojo etapo stengėmės kovoti dėl lyderio marškinėlių. Tai mums kainavo daug jėgų. O galėjome laikyti antrą poziciją ir bandyti viską iškovoti šiandien.

Nesitikėjau, kad latviai ir kitos komandos bus tokios pajėgios. Tai bus gera pamoka jauniesiems Lietuvos dviratininkams. Tikiuosi, kad kitais metais jie bus stipresni ir parodys geresnius rezultatus.“

R.Adomaičiui (+40 sek.) atiteko 13-oji, o Darijui Džervui (+1.59) – 20-oji vietos. Likę 15 varžybose dalyvavusių Lietuvos dviratininkų į 50-uką nepateko. Klasifikuoti 109 sportininkai. Lenktynes pradėjo 112 dviratininkų iš 16 šalių (19 komandų iš 14 šalių).

Jaunimo (iki 23 metų) įskaitoje R.Adomaitis užėmė ketvirtą, Povilas Šideikis („Top Team“) – 21-ą, Mantas Januškevičius (Lietuvos rinktinė) – 23-ią, Kęstutis Vaitaitis („Staki – Technorama“) – 24-ą, Venantas Lašinis („Staki – Technorama“) – 29-ą vietas. Pirmas buvo estas Vahtra Normanas („Cycling Tartu“).

Aktyviausiu dviratininku tapo Edgaras Kovaliovas iš mėgėjų komandos „Top Team“ (13 tšk.), kurią varžybose lydėjo buvę dviratininkai Marius Sabaliauskas ir Mindaugas Striška. Edgaras po paskutinio etapo perėmė žalius marškinėlius iš R.Navardausko, kuris šioje klasifikacijoje liko antras (8 tšk.).

Kovingiausiu dviratininku tapo E.Liepinis (39 tšk.). Antras – estas Martinas Laasas (Estijos rinktinė, 33 tšk.), o trečias – R.Navardauskas (26 tšk.).

Komandų įskaitoje nugalėjo Latvijos rinktinė, antrą vietą užėmė Lenkijos ekipa „Hurom“, o trečią – Estijos rinktinė.

Lietuvos rinktinė, kurią sudarė R.Navardauskas, D.Džervus ir keturi „Klaipėdos“ jaunimo komandos nariai – R.Adomaitis, Justas Beniušis, Mantas Januškevičius ir Alanas Marcinkėnas, užėmė ketvirtą vietą. „Top Team“ liko 16-a, o „Staki – Technorama“ – 18-a.

Vilniuje laimėjo vokietis

Paskutinį, trečiajį, etapą Lietuvoje – iš Panevėžio į Vilnių – sekmadienį po finišo sprinto laimėjo vokietis Jonas Bokelohas („Brandenburg“). Jis 159,5 km nuvažiavo per 3 val. 42 min. 4 sek. (vid. greitis – 43,095 km/h).

Antras finišavo M.Laasas, o trečias – po antrojo etapo lyderiu tapęs E. Liepinis.

R.Navardauskas užėmė septintą, R.Adomaitis – 13-ą, Gediminas Kaupas („Top Team“) – 14-ą, D.Džervus – 17-ą, V.Lašinis – 21-ą, o P.Šideikis – 28-ą vietas. Kiti lietuviai į 30-uką nepateko. Nugalėtojo laikas įskaitytas 2-99 vietas užėmusiems dviratininkams.

Lenktynės buvo daug ramesnės. Pradžioje pabėgo keturi dviratininkai, tarp kurių buvo ir vienas lietuvis, kuris nurengė mano žalius marškinėlius. Po pirmos etapo pusės atakų nebebuvo ir patys nebeatakavome – viską palikome paskutiniam finišui. Bet pritrūko jėgų ir greičio, o mano komanda atliko patį geriausią darbą, kokį tik galėjo. Jie verti būti pavadinti profesionalais. Labai didžiuojuosi savo komanda“, – pažymėjo 2015 metų pasaulio čempionato bronzos medalio laimėtojas R. Navardauskas.

E.Kovaliovas sekmadienį dalyvavo dienos pabėgime. Jis ir dar trys dviratininkai nutolo nuo pagrindinės grupės nuvažiavus kiek daugiau nei 20 km. Jų persvara buvo pasiekusi dvi minutes. Vėliau lyderių grupelėje liko tik E.Kovaliovas ir švedas Richardas Larsenas („Ryska Posten“). Juos pagrindinė grupė pavijo iki finišo likus 9 km. E.Kovaliovas laimėjo antrąjį (62,9 km) ir trečiąjį (99,2 km) tarpinius sprinto finišus, o pirmajame (47,5 km) buvo antras.

„Baltic Chain Tour“ lenktynėse, kurių prizų fondą sudarė 6355 eurai, dalyvavo trys Lietuvos, po dvi Estijos, Latvijos ir Lenkijos bei po vieną Baltarusijos, JAV, Kazachstano, Olandijos, Norvegijos, Suomijos, Švedijos, Turkijos, Ukrainos ir Vokietijos komandą. Septynios šalys į lenktynes atsiuntė savo rinktines.

Lenktynių istorija

Tradiciją paminėti 1989 metų rugpjūčio 23 dieną Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje vykusią „Baltijos kelio“ akciją Baltijos šalių dviračių sporto organizatoriai tęsia nuo 2011 metų. Prieš 29 metus, minint 50-ąsias Molotovo-Ribentropo pakto, panaikinusio Baltijos šalių nepriklausomybę, metines, 650 km ilgio susikibusių žmonių grandinė sujungė trijų Baltijos šalių sostines – Vilnių, Rygą ir Taliną. Stovėjusieji Baltijos kelyje demonstravo taikų ryžtą ir siekį būti nepriklausomi.

Šiemet lenktynių prologas ir pirmasis etapas vyko Estijoje. Antrasis etapas buvo surengtas Latvijoje. Lietuvoje vykusį etapą organizavo VšĮ „Plento taurė“.

Pirmąsias „Baltic Chain Tour“ lenktynes 2011 metais laimėjo estas Erki Putsepas, antrąsias – lietuvis Gediminas Bagdonas, trečiąsias – vokietis Philippas Walslebenas, ketvirtąsias – olandas Mathieu van der Poelis, penktąsias – ukrainietis Andrijus Kulykas, šeštąsias – latvis Maris Bogdanovičius, o septintąsias – norvegas Hermanas Dahlis.

„Baltic Chain Tour“ lenktynėse jau yra dalyvavę 32 šalių atstovai. Šiose varžybose jėgas jau yra išmėginęs 51 Lietuvos dviratininkas. D.Džervus nėra praleidęs nė vienų „Baltic Chain Tour“ lenktynių. Šešis kartus šiose varžybose dalyvavo Paulius Šiškevičius, po penkis – Žydrūnas Savickas ir G.Kaupas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.