EUROLYGA 2023

Pasaulio komandų čempionais tapę galiūnai Lalai: „Apie pergalę negalvojome“

Sekmadienį Didžiojoje Britanijoje vykusiame „Ultimate Strongman“ organizacijos pasaulio komandų galiūnų čempionate dramatiškai triumfavo lietuviai broliai Vytautas ir Marius Lalai. 36-erių metų V. Lalas džiaugėsi, kad juos abu su broliu nekamuoja traumos ir pavyko aplenkti pajėgius varžovus.

Vytautas Lalas.<br>V.Balkūno nuotr.
Vytautas Lalas.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 27, 2018, 8:12 AM, atnaujinta Aug 27, 2018, 8:15 AM

„Barbarians“ pasivadinęs Lietuvos duetas per visas rungtis surinko 35 taškus.

Antrąją vietą užėmė pajėgi JAV „Knights“ komanda (Martins Licis ir Trey'us Mitchellas) su 34 taškais. Ją mūsiškiai aplenkė tik paskutinėje – svorių sunešimo – rungtyje.

„Labai džiaugiamės šia pergale, nes ją pasiekėme tik paskutinėje rungtyje. Prieš paskutinę rungtį mes nuo M. Licio ir T. Mitchello atsilikome dviem taškais. Paskutinėje rungtyje mes dominavome, o amerikiečiai liko tik ketvirti ir tai leido mums tapti čempionais“, – naujienų agentūrai ELTA pasakojo V. Lalas.

2013 metų prestižinių „Arnold Strongmn Classic“ varžybų nugalėtojas V. Lalas pabrėžė, kad „Ultimate Strongman“ čempionatas buvo itin aukšto lygio.

„Prieš varžybas apie pergalę negalvojome, nes varžovai buvo aukščiausio lygio. Čia dalyvavo ne tik pajėgūs amerikiečiai, bet ir pasaulio vicečempionas lenkas Mateuszas Kieliskowskis, į „Arnold Strongman Classic“ kelialapį iškovojęs estas Rauno Heinla, stiprus gruzinas Konstantinas Janašija. Bet varžybų eiga parodė, kad dėl aukso kovosime tik mes ir amerikiečiai. Trečia vieta atsiliko nemažai taškų“, – įspūdžiais dalinosi V. Lalas.

V. Lalas taip pat pasidžiaugė, kad jam, kaip ir jo jaunesniam broliui M. Lalui pavyko išsigydyti traumas ir jie gali ruoštis naujiems iššūkiams. Tiesa, M. Lalui šis sezonas jau baigėsi, o V. Lalas rugsėjo viduryje planuoja dalyvauti varžybose Mančesteryje (Didžioji Britanija).

Trečias pasaulio čempionate buvo britų „Bravehearts“ duetas – Philas Robertsas ir Tomas Stoltmanas (26,5 tšk.).

Ten pat vykusio renginio metu kitas Lietuvos galiūnas Žydrūnas Savickas bandė pagerinti sau pačiam priklausantį pasaulio rąsto kėlimo rekordą. Vis dėlto, prastomis oro sąlygomis lietuviui iškelti 230 km sveriantį rąstą nepavyko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.