EUROLYGA 2023

Keturiems rusų biatlonininkams pareikšti nauji kaltinimai dopingo vartojimu

Keturiems Rusijos biatlonininkams ketvirtadienį buvo pareikšti kaltinimai dėl dopingo vartojimo.

Rusijos biatlonininkai ir vėl įtarimai vartoje dopingą<br>Scanpix.com
Rusijos biatlonininkai ir vėl įtarimai vartoje dopingą<br>Scanpix.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 30, 2018, 4:17 PM, atnaujinta Aug 30, 2018, 4:21 PM

Pasak Rusijos biatlono sąjungos, sportininkų ketvertas yra susijęs su ankstesniu Tarptautinės antidopingo agentūros (WADA) tyrimu dėl valstybinės dopingo programos Rusijoje.

Nei Rusijos, nei Tarptautinė biatlono sąjunga sportininkų pavardžių nepaskelbė ir daugiau informacijos apie jų įvykdytus pažeidimus nepateikė. Tačiau, remiantis Rusijos biatlono sąjunga, trys iš šių sportininkų savo karjerą jau baigė, o ketvirtas dabar nepriklauso nacionalinei rinktinei.

„Per 14 dienų patys sportininkai privalės pranešti, ar jie skųs  nutarimą, ar su juo sutiks. Tik po to mes galėsime pranešti pavardes atletų, kuriuos įtaria WADA“, – skelbiama Rusijos biatlono sąjungos pranešime.

Rusijos sportininkų dopingo skandalas sukrėtė visą biatlono pasaulį balandį, kai Austrijos policija atliko reidą Tarptautinės biatlono sąjungos būstinėje, o organizacijos prezidentas Andersas Bessebergas pranešė apie savo atsistatydinimą.

Prokurorai įtaria, kad ankstesniais metais Rusijos sportininkų dopingo vartojimo atvejai buvo „užglaistyti“ 300 tūkst. JAV dolerių (256,6 tūkst. eurų) kyšiais.

Rusijos atletai masiškai įtariami dopingo vartojimu ir didžioji jų dalis diskvalifikuojama, o valstybei neleidžiama deleguoti savo atletų į svarbiausius pasaulio sporto renginius. Dėl šios situacijos Rusijos olimpinė rinktinė negalėjo dalyvauti Pjongčango 2018 metų žiemos žaidynėse, o dalis rusų pasirodė olimpiadoje kaip neutralūs sportininkai. 

Vasarį rusų biatlonininkai Pjongačange pasiekė savotišką antirekordą: ne vienas iš žaidynėse dalyvavusių atletų nepelnė nė vieno medalio. Tai tragiškas pasirodymas palyginus su  tuo, kad rusai kaskart biatlone turėjo po 4-6 medalius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.