EUROLYGA 2023

Islandijos klubas „Dragūno“ rankininkus prirėmė prie sienos

Nors buvo pakvipę sutriuškinimu, Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai išvengė blogiausio scenarijaus ir išsaugojo galimybes patekti į EHF taurės atrankos antrąjį etapą. Šeštadienį pirmojo etapo pirmosiose rungtynėse Lietuvos čempionai išvykoje pralaimėjo „Selfoss“ ekipai iš Islandijos 28:34 (13:17) ir panaikinti šešių įvarčių trūkumą bandys per atsakomąją dvikovą, kuri kitą šeštadienį (rugsėjo 8 d.) vyks Klaipėdoje.

 Uostamiesčio klubas patyrė nesėkmę Islandijoje.<br> Klaipėdos komandos nuotr.
 Uostamiesčio klubas patyrė nesėkmę Islandijoje.<br> Klaipėdos komandos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 2, 2018, 8:33 AM, atnaujinta Sep 2, 2018, 8:34 AM

Islandijoje klaipėdiečiams per visą mačą nė sykio nepavyko išsiveržti į priekį. „Selfoss“ įmetė pirmuosius du įvarčius, o nesužaidus nė 10 min. jau pirmavo 7:3. Nors „Dragūnas“ trumpam atsigavo ir kėlinio viduryje sumažino atsilikimą iki minimalaus 7:8, islandai netrukus dar padidino apsukas ir nutolo 14:8. 

Lietuvos čempionams gana ilgai niekaip nepavyko prisitaikyti prie kietos šeimininkų gynybos. „Dragūnas“ buvo išmuštas iš vėžių ir darė nemažai klaidų paprastose situacijose. Vis dėlto svečiai pamažu prisitaikė prie „Selfoss“ žaidimo stiliaus ir pirmojo kėlinio viduryje aptirpdė atsilikimą 13:15. 

Klaipėdiečiams sunkiausia buvo antrojo kėlinio pirmoji pusė, per kurią „Selfoss“ padidino savo persvarą iki 9 įvarčių 28:19. Nors buvo ir prošvaisčių, „Dragūno“ gynyboje periodiškai atsiverdavo neatleistinos spragos, o puolant akivaizdžiai trūko lyderio, kuris stringant komandiniams veiksmams pats imtųsi iniciatyvos. 

Išspręsti visų problemų nepavyko, tačiau bent gindamiesi klaipėdiečiai antrojo kėlinio viduryje pradėjo žaisti darniau. Atrėmęs varžovų atakas, „Dragūnas“ per trumpą atkarpą įmetė 4 įvarčius paeiliui ir 55-ąją min. sumažino atsilikimą 26:30. Nors pabaigoje „Selfoss“ persvara vėl padidėjo, paskutinės minutės turėjo suteikti Klaipėdos komandai pasitikėjimo, kad namie įmanoma atsirevanšuoti didesniu skirtumu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.