EUROLYGA 2023

KHL sezono apžvalga: apie N. Ališausko perspektyvas ir įdomiausius lygos klubus

Nors pirmosios Kontinentinės ledo ritulio lygos (KHL) rungtynės jau įvyko šeštadienį, būtent šiandien pirmenybėse startuoja lietuviams neabejotinai įdomiausia šios lygos komanda – savo gretose Lietuvos rinktinės gynėją Nerijų Ališauską turinti Rygos „Dinamo“ ekipa. Prieš 15:00 val. įvyksiančią akistatą siūlome atidžiau pasižiūrėti į „Dinamo“ komandą, mūsų šalies atstovų perspektyvas bei įdomiausias šiemetines KHL komandas, o savo mintimis apie naująjį sezoną sutiko pasidalinti ir ne vienerius metus šios lygos varžybas komentuojantis Maksimas Vojevodinas.

 Rygos klubas ambicingai pasitinka naująjį sezoną.<br> Facebook nuotr.
 Rygos klubas ambicingai pasitinka naująjį sezoną.<br> Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 2, 2018, 11:55 AM, atnaujinta Sep 2, 2018, 11:56 AM

„Dinamo“ vasara – su begale pokyčių ir viltį žadinančiais rezultatais

Rygos „Dinamo“ komandai paskutiniai sezonai buvo itin nesėkmingi: du metus iš eilės užimta paskutinė pozicija savo konferencijoje, o į atkrintamąsias varžybas ši ekipa nepatenka nuo 2013-2014 metų sezono. Visgi, šiemet šis klubas sezoną pasitinka gerokai atsinaujinęs ir tikėdamasis pagaliau nutraukti nesėkmingų sezonų seriją ir sugrįžti į kovą dėl KHL atkrintamųjų varžybų.
 
Komanda atsisveikinu su didžiąja dalimi ekipos veteranų ir jų vietas daugiausiai užpildė legionieriais: klubą papildė net 10 užsieniečių. Nuo šio sezono „Dinamo“ klubo garbę gins rusai vartininkai Maximas Tretiakas ir Timuras Bilyalovas bei gynėjai Dmitrijus Šuleninas ir Sergejus Gimayevas, kanadiečiai gynėjai Marcas Zanetti ir Matthew Maione bei puolėjas Kevinas Clarkas, amerikietis gynėjas Cade‘as Farichildas, suomis puolėjas Matiasas Myttynenas ir į komandą po trijų metų pertraukos sugrįžtantis švedas Linusas Videllis.
 
Kaip pažymi „Viaplay“ komentatorius M. Vojevodinas: po nesėkmingų sezonų kažko panašaus ir buvo galima tikėtis. Visgi, jis nėra įsitikinęs dėl legionierių pajėgumo ir nenustebtų, jei netrukus komanda su keletu iš jų atsisveikintų. Tiesa, stebėjęs komandos pasiruošimą sezonui jis galėjo išskirti porą legionierių, kurie jam paliko geriausią įspūdį.
 
„Ko gero kažko panašaus ir galėjome tikėtis: komandai jau veikiausiai įgriso nepatekti į atkrintamąsias varžybas bei užimti paskutines vietas. Tiesa, aš nebūčiau toks optimistas dėl tų legionierių kokybės, kurių jie prisipirko didelį kiekį. Per daug nenustebintų, jei po mėnesio ar dviejų iš tų dešimties nupirktų legionierių liktų kokie šeši. Visgi, Rygoje tai yra gana plačiai paplitusi praktika: galima prisiminti ir pernykštį sezoną, kai atrodė, kad legionieriai turėtų įsitvirtinti komandoje, bet pradedant T.J. Galiardi ir Williamu Wrennu, jie pradėjo byrėti jau nuo pat rugsėjo.
 
Neblogą įspūdį padarė Mathew Maione. Tiesa, prie savo vartų jis nėra pats efektyviausias gynėjas, bet jis labai patiko savo pasijungimais prie atakų: moka ir paskirstyti ritulį, ir tinkamai priimti sprendimus prie mėlynosios linijos. Veikiausiai ne veltui jis pernai Suomijoje rungtyniavo taip rezultatyviai (15 įvarčių, 24 rezultatyvūs perdavimai – 39 taškai).
 
Taip pat patiko jaunas rusas Dmitrijus Šuleninas, manau, kad jis gali gerai pritapti ir sėkmingai žaisti KHL lygoje.“, - kalbėjo ledo ritulio komentatorius.
 
Draugiškų rungtynių cikle naujai suburta „Dinamo“ įrodinėjo, kad gali sėkmingai kautis su KHL lygos klubais: „Gubernatoriaus taurės“ turnyre iškovojo tris pergales (4:2 prieš Minsko „Dinamo“, 1:0 prieš „Torpedo“ ir po baudinių serijos 4:3 prieš „Spartak“), o dar sėkmingiau jie pasirodė gimtinėje vykusiame „Latvijos geležinkelininkų“ taurės turnyre. Ten jie suklupo vos kartą, po pratęsimo 1:2 pralaimėdami Jaroslavo „Lokomotiv“ bei su trimis pergalėmis (2:1 prieš Minsko „Dinamo“, 2:1 po pratęsimo prieš Kazanės „AK Bars“ bei 6:1 prieš „HC Davos“) džiaugėsi turnyro nugalėtojų titulu.
 
Didele šios kontrolinių mačų serijos sėkmės priežastimi tapo ir kiek mažiau apkalbėjimo susilaukiantys šią vasarą į „Dinamo“ klubą sugrįžę latviai. Iš Amerikos sugrįžęs Kristeris Gudlevskis bandys pakeisti pernai sužibėjusį ir į „Jokerit“ komandą persikėlusį vartininką Janį Kalninį, o puolime rezultatyviausio praėjusio sezono žaidėjo Miko Indrašio netektį bandys kompensuoti į ekipą sugrįžtantys Andris Džerinis bei perspektyvusis Martinas Dzierkalas. Pirmasis į Rygą sugrįžta po dviejų metų Čekijos aukščiausioje lygoje, o 2015 metais NHL naujokų biržoje 68 šaukimu pakviestas M. Dzierkalas galimybę debiutuoti KHL lygoje gaus po ne pačių lengviausių trijų metų už Atlanto. Ten jis sužaidė vos keturis mačus antroje pagal pajėgumą – AHL lygoje, o praėjusį sezoną jam teko praleisti trečios pagal pajėgumą ECHL lygos ekipoje.
 
Jei A. Dzerinio galimybės visiems gana puikiai žinomos, tai M. Dzierkalas savo žaidimu kontroliniuose mačuose sužavėjo ne vieną mačus stebėjusį žiūrovą, tarp kurių buvo ir M. Vojevodinas, kuris pagyrė „Dinamo“ vadovybę už jų darbą susigrąžinant Latvijos ledo ritulininkus į jų gretas.
 
„Norėčiau pabrėžti, kad šiemet „Dinamo“ neblogai pavyko susigrąžinti savus vietinius žaidėjus. Manau, kad tai, jog grįžo Andris Džerinis yra labai geras žingsnis. Visgi, pastaraisiais metais vidurio ašis Rygos klube buvo silpnoka ir nors jis galbūt ir nėra kažkoks išskirtinis kūrybos specialistas, tačiau jis yra gana tvirtas pagrindo žaidėjas.
 
Labai intriguoja ir Martinas Dzierkalas: kažkada jį teko komentuoti jaunimo iki 20 metų pasaulio čempionate, kai latviai žaidė elitinėje grupėje ir jis man paliko labai gerą įspūdį. Keista buvo žiūrėti, kaip jo karjera Šiaurės Amerikoje tarsi pakrypo žemyn. Manau, kad sugrįžimas atgal į Latviją jam gali tapti labai geru tramplynu ir bent jau iki sezoninėse rungtynėse jis buvo bene geriausias puolėjas Rygos klube.
 
Nuo sezono pradžios žaisiantis Lauris Darzinis, kartu su švedu Linusu Videlliu, turėtų prisiimti daugiau iniciatyvos išvykus Mikui Indrašiui, tačiau ir tas pats M. Dzierkalas yra tas žaidėjas, kuris bent jau „Latvijos geležinkelininkų“ taurėje įrodė, kad gali „sprogdinti“ varžovų gynybą savo nestandartiniais veiksmais, išsiskirdamas savo greita ir gera ritulio valdymo technika.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.