EUROLYGA 2023

Lietuvė pasaulio klajoklių čempionate nesuprasdama taisyklių iškovojo auksą

Atrodo, kad Lietuvos sportininkai noriai dalyvauja ir tokiose varžybose, kurios nieko neturi bendro su tradicinėmis mūsų sporto šakomis. Šiomis dienomis Kirgiztano Čolpon-Ata mieste vyksta trečiosios pasaulio klajoklių tautų čempionatas, o šiame renginyje startavusi Lietuvos atstovė Renalda Gedutytė alyš imtynėse iškovojo auksą.

Renalda Gedutytė<br> sputniknews.lt
Renalda Gedutytė<br> sputniknews.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-09-04 22:52

Ne itin populiarią mūsų šalyje Azijos valstybių imtynių rūšį lietuvė išbandė svorio kategorijoje iki 70 kg ir finale susikovė su Kirgiztano sportininke Perizat Žakipbekova. Nors šeimininkė buvo laikoma favoritė, nes ne vienerius metus kovoja alyš, tačiau lietuvė ją įveikė.

Alyš – ir kirgizų nacionalinė sporto šaka, kurios metu atletai kovoja stovint, užkišę rankas už varžovo diržo.

Laimi kova tas, kuris paguldo varžovą ant menčių nepaleidęs jo diržo.

„Džiaugiuosi, kad pasisekė laimėti, nes tik antrą kartą gyvenime kovoju alyš imtynese, – kalbėjo visus stebindama Renalda Gedutytė. – Apskritai aš tik antrą kartą alyš imtynes išbandžiau, nes esu dziudo atstovė. Sunkiausia buvo priprasti tiek prie netikėtų taisyklių, tiek ir aprangos. Dziudo yra būtinas kimono, o čia buvo kažkokia maikutė, kuri man labiau maišė, nei padėjo. Ir man buvo labai sunku įsiminti, kurioje sporto šakoje galimi pakirtimai koja, o kurioje – ne“.

Lietuvos atstovė dziudo kovose ne kartą iškovojo šalies medalius bei Europos jaunimo pirmenybių apdovanojimus.  Europos studentų sporto žaidynėse ji buvo penkta.

Pasaulinės klajoklių tautų žaidynės rengiamos nuo 2014 metų ir Kirgiztanas jas organizuoja siekdamas išlaikyti ir puoselėti Azijos valstybių istorinį bei kultūrinį paveldą. Šiose varžybose kovojama 17-oje imtynių rūšių, penkiose šaudymo iš lanko rungtyse, žirgų lenktynėse bei intelektualiose žaidimuose.

Planuojama, kad šių metų varžybose startuos apie 1500 sportininkų iš 66 šalių ir išsidalins 174 medalių komplektus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.