EUROLYGA 2023

Nuteistą iki gyvos galvos mediką „nuostabiu“ pavadinusi JAV gimnastikos vadovė priversta trauktis

JAV Gimnastikos administracijos (USAG) vadovė Kerry Perry atsistatydino vos po devynių mėnesių, antradienį pranešė sporto šaką šalyje prižiūrinti institucija, kuriai sunkiai sekasi pagerinti įvaizdį po seksualinės prievartos skandalo.

Kerry Perry priversta atsistatydinti<br> Scanpix.com nuotr.
Kerry Perry priversta atsistatydinti<br> Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 4, 2018, 9:19 PM, atnaujinta Sep 4, 2018, 9:28 PM

„JAV Gimnastikos administracijos prezidentė ir generalinė direktorė Kerry Perry praėjusį vakarą informavo direktorių valdybą, kad netrukus atsistatydins“, – sakome įstaigos valdybos pranešime.

Apie K. Perry atsistatydinimą USAG paskelbė po audringos savaitės, per kurią atsistatydino vyresniųjų pareigų trenerė Mary Lee Tracy, praėjus vos trims dienoms po jos paskyrimo.

JAV Gimnastikos federacija paragino M. L. Tracy atsistatydinti, nuskambėjus įkalinto buvusio rinktinės gydytojo Larry Nassaro aukų pasipiktinimui.

L. Nassaras buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos už daugiau kaip 250 jaunų atlečių, įskaitant nenugalimos JAV olimpinės rinktinės žvaigždes, seksualinį išnaudojimą.

M. L. Tracy supykdė aukas savo 2016-aisiais išsakytais komentarais, kuriuose apibūdino L. Nassarą kaip „nuostabų“, nepaisydama, kad dešimtys atlečių kaltina jį išnaudojimu.

M. L. Tracy paskyrimo į vyresniąsias pareigas fiasko taip pat supykdė Jungtinių Valstijų olimpinį komitetą (USOC); penktadienį jis perspėjo, kad JAV Gimnastikos federacijos vadovybės laukia rimti pokyčiai.

„Deja, man lieka tik išreikšti nusivylimą“, – nurodė USOC generalinė direktorė Sarah Hirshland.

„Atsižvelgę į aplinkybes, manome, kad JAV Gimnastikos administracijai sunkiai sekasi veiksmingai tvarkytis su savo įsipareigojimais – taigi, atėjo metas imtis pokyčių vadovybėje“ – pridūrė ji.

„Bendradarbiaujame su USAG valdyba, siūlydami savo perspektyvą ir pagalbą, jiems mėginant suvaldyti padėtį“, – nurodė USOC vadovė.

Vadovaujant USAG, nuo 2012-ųjų prasidėjo beprecedentis amerikiečių olimpinių gimnasčių dominavimas, tačiau institucijai nepavyko įžvelgti L. Nassaro nusikaltimų, sukėlusių didžiausią skandalą per visą JAV olimpinę istoriją.

Įsiplieskus skandalui, 2017-ųjų kovą atsistatydino buvęs USAG generalinis direktorius Steve'as Penny.

JAV Olimpinio komiteto vadovai pareikalavo, kad būtų pakeista visa USAG direktorių valdyba, bei pradėjo nepriklausomą tyrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.