EUROLYGA 2023

Daugkartinis olimpinis čempionas V. Ahnas baigia karjerą ir palieka Rusiją

Daugkartinis greitojo čiuožimo trumpuoju taku olimpinis čempionas Viktoras Ahnas nusprendė baigti sportininko karjerą ir palikti Rusiją.

 V.Ahnas baigė karjerą.<br> AP nuotr.
 V.Ahnas baigė karjerą.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 5, 2018, 8:47 PM

Tokią žinią pranešė šalies čiuožimo federacijos prezidentas Aleksejus Kravtsovas.

32-ejų Viktoras Ahnas iki 2014 metų žiemos olimpinių žaidynių atstovavo savo gimtajai Pietų Korėjos šaliai, tačiau vėliau perėjo į Rusijos rinktinę. Vis tik dabar sportininkas pasitaręs su šeima nusprendė palikti Rusiją, nes nori, kad jo sūnus mokytųsi Pietų Korėjoje.

Sportininkas per savo karjerą yra iškovojęs net šešis olimpinius aukso medalius, tačiau jam kaip kaip Rusijos rinktinės nariui nebuvo leista startuoti 2018 metų Pjončango žiemos olimpinėse žaidynėse.

Sportininko sprendimas pereiti atstovauti Rusijai buvo plačiai aptarinėjamas, tačiau daugiausiai kritikos kliuvo šalies čiuožimo federacijai, kuri konfliktavo su talentingu atletu.

V.Ahnas prisipažino, kad prieš pereinant į Rusiją, svarstė ir galimybę atstovauti JAV. Sportininkui galiausiai pasirodė, kad gauti Rusijos pilietybė bus gerokai paprasčiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.