EUROLYGA 2023

Kaune rusų dailiojo čiuožimo žvaigždutė sensacingai sužibo pasaulio rekordu

Kaune vykstančio pasaulio jaunimo (iki 21 metų) dailiojo čiuožimo „Grand Prix“ etapo – „Amber Cup“ varžybų – solisčių trumpojoje programoje ketvirtadienį sulaukta savotiškos sensacijos. Varžybų favorite laikyta Rusijos atstovė 14-metė Aleksandra Trusova už savo pasirodymą gavo net 74,74 taško ir pasiekė naują planetos jaunimo rekordą. Savo pasirodyme ji atliko du trigubus šuolius: nuo pačiūžos dantukų – Lutzo šuolį ir nuo pačiūžos briaunos – Ritbergerio šuolį.

Tris keturgubus šuolius atliekanti rusė A.Trusova jau dabar vadinama būsimąja pasaulio dailiojo čiuožimo žvaigžde.<br>„Scanpix“ nuotr.
Tris keturgubus šuolius atliekanti rusė A.Trusova jau dabar vadinama būsimąja pasaulio dailiojo čiuožimo žvaigžde.<br>„Scanpix“ nuotr.
Lilija Vanagienė prieš varžybas buvo įgėlusį Vilniaus valdžiai.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lilija Vanagienė prieš varžybas buvo įgėlusį Vilniaus valdžiai.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 7, 2018, 12:34 AM, atnaujinta Feb 12, 2022, 2:48 PM

Iki šiol geriausią rezultatą šioje programoje turėjo kita Rusijos atstovė Ana Ščerbakova – jos pasirodymas įvertintas buvo 73,18 taško.

A.Trusova pirmauja varžybose Lietuvoje. Nuo šių metų rugpjūčio 17 dienos Tarptautinė čiuožėjų sąjunga nutarė, kad visi šiame sezone parodyti geriausi rezultatai taps istoriniais, nes jau dabar imta keisti įvertinimo skales, o jos įsigalios nuo kito sezono.

Varžybose Kaune Lietuvos atstovė Paulina Ramanauskaitė po pirmosios dienos kovų užėmė 15-ąją vietą, Selina Kaneda – 19-ąją, o Dominyka Molevičiūtė – 23-iąją.

15-metė P.Ramanauskaitė už savo pasirodymą pelnė 42,54 taško, 13-metė S.Kaneda – 38,76 taško, o 16-metė D.Molevičiūtė – 36,59 taško.

Po trumposios programos pirmauja rusė Aleksandra Trusova. Antrąją vietą užima kita Rusijos čiuožėja Ksenija Sinicyna (67,12 tšk.), o trečiąją – ukrainietė Anastasija Archipova (62,64 tšk.).

Varžybas pradėjo 33 čiuožėjos. Sportininkės laisvąją programą atliks penktadienį.

Jaunimo „Grand Prix“ kovose Kaune mūsų šaliai atstovauja penki sportininkai, tačiau didelių vilčių su jais nesiejama. Merginų grupėje startavo Selina Kaneda, Dominyka Molevičiūtė ir Polina Ramanauskaitė, o šokių ant ledo varžybose dar pasirodys Deividas Kizala su naująja partnere Mira Polishook.

„Didelių vilčių nepuoselėjame, – merginoms tai bus debiutas. O D.Kizala bene pirmą kartą tokiose varžybose po išsiskyrimo (su Guoste Damulevičiūte, – red.) šoks su kita partnere“, – prieš „Amber Cup“ varžybas sakė  L.Vanagienė.

Anot jos, lietuvės, kurios varžosi su A.Trusova, apie aukštesnius rezultatus kol kas gali tik svajoti. Pavyzdžiui, 15-metė P.Ramanauskaitė varžybose Vokietijoje neseniai užfiksavo 137,69 taško rezultatą, kai tuo metu A.Trusova pernai vietiniame čempionate surinko 225,25 balo.

Su tokiu rezultatu rusė Pjogčango žiemos olimpiadoje būtų užėmusi ketvirtąją vietą. O tai – nieko keisto, mat A.Trusova augo šalia garsiųjų J.Medvedevos ir A.Zagitovos bei iki šiol dirba su garsiąja trenere Eteri Tutberidze.

L.Vanagienės teigimu, tam, kad ši didžiulė praraja tarp Lietuvos ir kitų dailiojo čiuožimo valstybių pradėtų mažėti, pirmiausia reikėtų sostinės valdžios dėmesio.

„Gal po čempionato Vilniaus valdžios vyrai pamatys, kad sostinei laikas turėti bent vieną žiemos sporto mokyklą. Dabar mūsų čiuožėjai tiek „Akropolyje“, tiek „Pramogų“ arenoje treniruojasi per masinio čiuožimo seansus. Padėtis Vilniuje yra katastrofiška. Manau, vienintelis Vilnius iš visų ISU priklausančių valstybių federacijų sostinių neturi ledo sportininkams“, – dėstė L.Vanagienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.