EUROLYGA 2023

Lietuvos atstovai pateko į badmintono pasaulio reitingo turnyro Minske pusfinalį

Lietuvos badmintonininkai Vytautė Fomkinaitė ir Markas Šamesas, atkaklioje dviejų setų ketvirtfinalio kovoje rezultatu 22:20, 21:19 palaužę ukrainiečių Artiomo Tkačiuko ir Annos Michalkovos pasipriešinimą, iškopė į pasaulio reitingo turnyro pusfinalį ir tuo jau užsitikrino bronzos medalius. Šeštadienį mūsiškių dar laukia pusfinalio kova prieš Lenkijos atstovus Robertą Cybulskį ir Wiktorią Dabczynską.

Lietuviai sėkmingai kovoja badmintono turnyre Minske. <br> LBF nuotr.
Lietuviai sėkmingai kovoja badmintono turnyre Minske. <br> LBF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-09-08 18:26, atnaujinta 2018-09-08 18:27

Lietuvos žaidėjus treniruoja Juozas Špelveris (Kaunas).

Itin modernioje „Falcon Club“ arenoje Minske vykstantis pasaulio reitingo turnyras „Belarus International 2018“ yra pirmosios tokio rango badmintono varžybos Baltarusijoje.

Turnyras nusipelnė ypatingo sporto visuomenės ir Baltarusijos sporto valdžios dėmesio. Tai kartu ir bandomasis turnyras prieš kitais metais kaimyninės šalies sostinėje rengiamas antrąsias Europos žaidynes.

Šio turnyro metu išbandoma arenos techninė įranga, viešbučiai, sportininkų, transporto ir saugos tarnybų parengtis. Turnyrą atidžiai stebi „BadmintonEurope“, BWF, Tarptautinio olimpinio komiteto ir Baltarusijos valdžios atstovai. Kai kurias turnyro kovas transliuoja nacionalinė Baltarusijos televizija.

Vienetų turnyre sėkmingai startavo kaunietis M.Šamesas, pirmajame rate įveikęs egiptietį Adhamą Hatemą Elgamalį 21:18, 21:19. V.Fomkinaitė iškart pateko į pagrindinį turnyrą ir pirmajame rate nugalėjo aikštės šeimininkę Marijaną Viarbickają rezultatu 21:11, 21:15.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.