EUROLYGA 2023

Lietuvos vasaros biatlono čempionate – olimpiečių pergalės

Savaitgalį Latvijos Priekulių miesto biatlono centre prasidėjo atviras Lietuvos vasaros čempionatas. Kartu vyko ir Baltijos biatlono taurės varžybos. Sportininkai rungėsi, kaip jau įprasta, su riedslidėmis. Būtent taip ir vadinamas vasaros biatlonas, kuomet ne žiemos periodu sportininkai lenktyniauja dažniausiai riedslidėmis, kiek rečiau bėgte ar kalnų dviračiais.

 Įvyko vasaros biatlono Lietuvos čempionatas.<br> LBF nuotr.
 Įvyko vasaros biatlono Lietuvos čempionatas.<br> LBF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 8, 2018, 6:05 PM, atnaujinta Sep 8, 2018, 6:07 PM

Šeštadienį vyrų 10 kilometrų sprinte čempiono titulą iškovojo ignalinietis Tomas Kaukėnas, nuotolį įveikęs per 27 min. 23,8 sek. ir šaudykloje suklydęs vos kartą.

„Šios dienos varžybos buvo išties gera treniruotė. Pats sau jokių didelių tikslų nekėliau, nes kol kas dar neturėjau intensyvių treniruočių ir iki galo nežinojau kokia pasirengimo lygyje esu. Aišku, džiugu, kad jau atsigaunu po praėjusio sunkaus ir varginančio olimpinio sezono. Pagaliau grįžta normali savijauta. Tiesa, šiandien buvo viena liūdna akimirka – nepataikiau paskutiniojo savo šūvio. Bet žinau aš savo klaidas ir kaip jas ištaisysiu. Apskritai, tai džiaugiuosi, kad tapau Lietuvos čempionu“, – po finišo sakė 13-ąją vietą 2018 metų Pjončango žiemos olimpinėse žaidynėse užėmęs sportininkas.

Antras liko kitas olimpietis, anykštėnas Vytautas Strolia, kuris nugalėtojui pralaimėjo 36,5 sek. (šaudymas 2+1).

„Jau norėjosi varžybų, senokai jose nedalyvavome. Nesu labai patenkintas savo pasirodymu, nes klydau šaudydamas gulint. Esame neseniai grįžę iš treniruočių stovyklos aukštikalnėse, tad natūralu, kad savijauta dar nebuvo pati geriausia. Lietuvos čempionatui specialiai nesiruošėme, tad dėl rezultatų nepergyvenu. Bet jaučiu, kad pasiruošimas žiemos varžybų sezonui eina teigiama linkme“, – atviravo biatlonininkas.

Trečias tarp vyrų liko Latvijos rinktinės atstovas Robertas Slotinšas, nuo nugalėtojo atsilikęs 1 min 40,6 sek. (1+3). Jaunimo vaikinų grupėje triumfavo latvis Edgaras Misė, aplenkęs lietuvį Liną Banį ir kitą Latvijos atstovą Nikitą Osipovą.

Jaunių vaikinų grupėje nepralenkiamas buvo Nikita Romanovas iš Nemenčinės.

Moterų 7,5 kilometro sprinto varžybose nepralenkiama buvo olimpietė Natalija Kočergina, distanciją įveikusi per 27 min. 20,7 sek. (4+3). Antra liko vilnietė Gabrielė Leščinskaitė (1+2), nuo nugalėtojos atsilikusi 1 min 28,8 sek. Varžybose šį kartą nestartavo kita 2018 metų Pjončango žiemos olimpinių žaidynių dalyvė Diana Rasimovičiūtė.

Jaunimo merginų grupėje čempionės titulą iškovojo latvė Ieva Pucė, aplenkusi visaginietę Aną Jesipionok ir savo komandos draugę Juliją Matvijenko.

Jaunių merginų grupėje greičiausia buvo ignalinietė Raminta Dindaitė.

Sekmadienį biatlonininkai vėl stos prie starto linijos ir varžysis bendrojo starto lenktynėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.