EUROLYGA 2023

Į MMA kovų narvą žengs ir būsima Lietuvos medikė

Pacientai, sužinoję, kad juos prižiūrinti medicinos studentė Marija Ratautaitė yra kovotoja, negali tuo patikėti: kaip ši mergina gali ir gelbėti, ir mušti?

M.Ratautaitė pripažįsta, kad suderinti studijas ir treniruotes nėra lengva.
M.Ratautaitė pripažįsta, kad suderinti studijas ir treniruotes nėra lengva.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-09-15 15:57, atnaujinta 2018-09-15 16:00

23-ejų M.Ratautaitei kova tėra kova. „Nekovoju dėl to, kad ką nors primuščiau ar sužaločiau“, – sakė ji.

Nuo mažų dienų kovinį sportą praktikuojanti mergina spalio 6-ąją žengs itin svarbų žingsnį sportinėje karjeroje – debiutuos mišriųjų kovos menų (MMA) narve.

Ji pasirodys Vilniaus „Ryto“ arenoje vyksiančiame turnyre „Fight Night 7“. Lietuvės varžovė – moldavė Viktorija Kuhut. Merginos susirems svorio kategorijoje iki 52 kilogramų.

Nors Marijai tai bus debiutas profesionalų pasaulyje, ji yra sukaupusi didelę patirtį. Pernai ji tapo Lietuvos MMA mėgėjų čempione, yra jau laimėjusi ne vieną tarptautinį turnyrą.

Koviniu sportu M.Ratautaitė užsiima nuo penkerių, kai į sporto salę su dviem vyresniais broliais atvedė tėvas.

Ketveri metai tekvondo treniruočių, trylika metų kovinio sambo pasaulyje ir antri metai MMA narve, į kurį ji pateko visiškai atsitiktinai.

Prieš kelerius metus M.Ratautaitė dirbo kaip medikė „Fight Night“ turnyre ir čia susipažino su treneriu Alfredu Lifšicu.

Šis pateikė pasiūlymą, atvedusį iki MMA profesionalų pasaulio slenksčio.

Dabar mergina nesėdės šalia narvo, o pati dalysis jo grindiniu su tokiais kovotojais kaip Laurynas Urbonavičius, Mindaugas Mizgaitis ar Herkus Lukošiūnas.

– Marija, ar labai neramu dėl perėjimo iš mėgėjų į profesionalus?

– Kam nors gal atrodo, kad taisyklės pernelyg nesiskiria, bet kai turi kovoti ir atlaikyti smūgius, pajunti, kad skirtumas vis dėlto yra. Žinoma, jaudulį jaučiu, bet juk kada nors reikia pradėti.

– Kokios jūsų stipriosios pusės?

– Galbūt imtynės, nes nuo vaikystės užsiimu kovinėmis savigynos imtynėmis. Esu palyginti universali kovotoja ir tai vienas didžiausių mano privalumų. Žinau, kad reikėtų pagerinti smūgiavimą ir rankų darbą.

– Esate ketvirto kurso medicinos studentė, dirbate ir dar ruošiatės kovai. Kaip pavyksta viską suderinti?

– Nelengva visur suspėti. Kas antrą naktį budžiu ligoninėje, turiu mokytis, treniruotis, paisyti mitybos, kad tilpčiau į svorio kategoriją. Po naktinių budėjimų keliauju į paskaitas, iš jų – į treniruotes. Stengiuosi išlaikyti pusiausvyrą tarp visų veiklų, bet pailsėti ir atsigauti nėra lengva.

– Kaip atsidūrėte, atrodytų, visiškai skirtingose srityse?

– Mano giminėje yra nemažai medikų, visada norėjau padėti žmonėms. Aš turiu du vyresnius brolius, kuriuos tėvas nuo mažens vedė į treniruotes. Sportavo visa šeima.

– Sieksite karjeros profesionaliame MMA narve?

– Norėčiau, bet suderinti tai su medicina tikrai labai sunku. UFC lyga yra mano svajonių svajonė, bet, kalbant paprasčiau, tikrai norėčiau sužibėti aukštesniu lygiu. Seku ir žaviuosi Rose Namajunas, tai mano pažiba. Man patinka jos ramus būdas, tuo labiau kad ji – lietuvė. Ji mano siekiamybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.