EUROLYGA 2023

Saporas nebekovos dėl 2026-ųjų žiemos olimpinių žaidynių organizavimo

Po Japonijos šiaurinę Hokaido salą sukrėtusio ir 41 žmogaus gyvybę nusinešusio žemės drebėjimo Saporas nusprendė nebesivaržyti dėl teisės rengti 2026 metų žiemos olimpines žaidynes, tačiau sieks būti 2030-ųjų olimpinių žaidynių šeimininku, pirmadienį patvirtino Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK).

 Saporas atsisako žiemos olimpinių žaidynių.<br> AP nuotr.
 Saporas atsisako žiemos olimpinių žaidynių.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 17, 2018, 5:54 PM, atnaujinta Sep 17, 2018, 5:55 PM

Praėjusią savaitę TOK ir vietos pareigūnai sakė svarstantys galimybę pakeisti datas, nes „2030-aisiais būtų palankesnės sąlygos žaidynėms organizuoti“, sakė miesto pareigūnas Akihito Okumura naujienų agentūrai AFP.

Pirmadienį po susitikimo Lozanoje, kuriame dalyvavo Japonijos olimpinio komiteto, Tarptautinio olimpinio komiteto ir Saporo savivaldybės atstovai, TOK patvirtino šį sprendimą atskiru pranešimu.

„Japonijos olimpinis komitetas ir TOK šiandien susitarė, kad TOK neįtrauks Saporo į kandidatų rengti 2026 metų olimpines žaidynes sąrašą, tačiau tęs jau pradėtą dialogą dėl 2030-ųjų žiemos olimpinių žaidynių“, – nurodoma jame.

„TOK supranta, kad pagrindinis dėmesys regione turi būti nedelsiant skiriamas atsigavimui po žemės drebėjimo, tačiau labai vertina Saporo ilgalaikį ryžtą tapti 2030 metų žiemos olimpiniu žaidynių šeimininku“, – priduriama pranešime.

Pradėdamos naują kandidatūros teikimo procesą potencialios kandidatės pereina vadinamąjį vienerių metų dialogo etapą, per kurį olimpinių žaidynių šeimininko vardo siekiantys miestai ir TOK aptaria, kaip žaidynių organizavimas prisidės prie tų miestų ilgalaikių tikslų įgyvendinimo ir koks bus jų ilgalaikis palikimas.

„Saporo miestas ir Japonijos nacionalinis olimpinis komitetas aiškiai pasakė, kad jie ir toliau yra labai suinteresuoti teikti kandidatūrą 2030 žiemos olimpinėms žaidynėms“, – pareiškė TOK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.