EUROLYGA 2023

Bėgimą Marijampolėje vainikavo dovana miestui – lauko teniso stalas

Penktus metus iš eilės Marijampolėje per miesto dienas vyko bėgimas už miestą. Šis renginys unikalus savo masiškumu ir tuo, kad organizatoriai nepanaudotas renginiui lėšas skiria gražinti miestui ir surengia dar vieną šventę.

Marijampolėje vyko sporto šventė.<br> Organizatorių nuotr.
Marijampolėje vyko sporto šventė.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 19, 2018, 2:31 PM

Taip ir šiais metais – dovanos miestui pristatymo dieną susirinko gausus būrys žiūrovų išgirsti apie idėją ir ją pamatyti. Čia susirinkusiems bėgimo sportą ir pačią iniciatyvą palaikantiems miestiečiams buvo pristatytas stalas, skirtas lauko tenisui. Šis lauko teniso stalas pritaikytas naudoti esant bet kokioms oro sąlygoms, ištisus metus, todėl organizatoriai tikisi, kad jis taps dar vienu traukos centru mieste. Renginio dalyviai patys pirmieji galėjo išbandyti jėgas ir pasivaržyti.

„Kartu su didele komanda kasmet sukuriame renginį, kuris sutraukia šeimas, organizacijas, svečius iš kitų miestų. Tai tik dar vienas įrodymas, kad Marijampolė – sportuojantis miestas ir sportui reikalingas didelis dėmesys ir palaikymas“, – sakė Marijampolės lengvosios atletikos klubo pirmininkas, bėgimo organizatorius Darius Kemeraitis.

Jis dėkojo partneriams, rėmėjams ir dalyviams, palaikantiems šią iniciatyvą. Jam įteikta Marijampolės savivaldybės merės padėka už masiškiausio renginio „Bėgam už Marijampolę“ inicijavimą ir organizavimą bei Marijampolės vardo garsinimą. Tokia padėka apdovanota ir bėgimo už miestą pradininkė Vaida Kelerytė-Burokienė.

Dovanos miestui pristatyme netrūko prizų ir smagių užsiėmimų. Renginį atidarė Marijampolės pučiamųjų instrumentų orkestras kartu su šokėjomis, pasirodymą surengė šokių grupė „Arabeskas“. Renginyje tarptautinis stalo teniso teisėjas, marijampolietis Aloyzas Budrys pristatė šią sporto šaką iš profesionaliosios pusės. Lietuvos stalo teniso sporto meistras, daugkartinis prizininkas Viktoras Rybakas bei jaunieji teniso profesionalai iš Vilkaviškio surengė parodomąjį turnyrą, o vėliau visi susirinkusieji galėjo išbandyti savo jėgas sportuojant kartu su teniso sporto profesionalais. Tuo metu mažieji renginio dalyviai rungėsi linksmose varžytuvėse.

„Džiugu, kad gražiu Miesto dienų akcentu tapusios bėgimo šventės „Bėgam už Marijampolę“ organizatoriai tęsia pradėtą dovanos miestui iniciatyvą ir šiais metais miesto bendruomenei įteikia ypatingą dovaną. Tai sportiška dovana, kuri skatins judėti, praleisti daugiau laiko lauke, lavinti stalo teniso žaidimo įgūdžius, o kartu ir praktiška bei moderni, darniai įsiterpianti į marijampoliečių, o ypač jaunimo, pamėgto parko, kuriame sudarytos palankios sąlygos sportui, aplinką. Stalo teniso entuziastai galės žaisti ir mėgautis šiuo sportu, gal būt surengti ir stalo teniso lauke varžybas“, – gražia dovana, kuri, tikimasi, ilgai tarnaus aktyviam ir sportiškam marijampoliečių laisvalaikiui, džiaugėsi Marijampolės merė Irena Lunskienė.

Per penkerius renginio metus bėgime dalyvavo per 3300 žmonių, įteikta beveik 300 prizų ir apvanojimų, bėgime dalyvavo beveik 900 vaikų. Tai buvo visų didžiųjų Lietuvos miestų atstovai, bėgikai iš Vokietijos, Lenkijos, Baltarusijos, JAV ir net Afrikos žemyno.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.