EUROLYGA 2023

Pasaulio čempionate varžovams neįkandami tik JAV tinklininkai

Pasaulio vyrų tinklinio čempionate per du etapus visas aštuonerias rungtynes laimėjo tik JAV rinktinė. Į trečiąjį etapą, kuriame kovos šešios geriausios planetos komandos, taip pat pateko Italijos, Rusijos, Brazilijos, Lenkijos ir Serbijos tinklininkai. 

 Pasaulio čempionate nepralaimėję liko tik amerikiečiai.<br> AP nuotr.
 Pasaulio čempionate nepralaimėję liko tik amerikiečiai.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 24, 2018, 12:51 PM

Sekmadienį pasibaigusiame antrajame etape amerikiečiai neturėjo jokių problemų. Jie įtikinamai nugalėjo Kanados, Bulgarijos bei Irano komandas ir užėmė pirmąją vietą G grupėje. 

Tuo tarpu pirmajame etape taip pat neklupusios Lenkijos ir Italijos komandos privertė savo gerbėjus pasijaudinti. Pasaulio čempionės vardą ginanti Lenkijos rinktinė pralaimėjo Argentinos bei Prancūzijos tinklininkams ir sekmadienį lemiamose H grupės rungtynėse susirėmė su Serbijos komanda. Lenkai pasiekė pergalę 3:0, bet šis rezultatas tiko ir serbams, kurie į kitą etapą pateko kaip viena iš dviejų geriausių antrąją vietą užėmusių komandų.

Čempionato šeimininkė Italijos komanda antrajame etape pralaimėjo Rusijos rinktinei, bet apgynė pirmąją vietą E grupėje. Antrajame etape visas trejas rungtynes laimėję rusai grupėje liko antri, tačiau, kaip ir serbai, prasibrovė į trečiajį etapą.
F grupės nugalėtoja tapo antrajame etape tris pergales iškovojusi Brazilijos rinktinė. 

Antrajame etape buvo įskaityti pirmojo etapo taškai. Tuo tarpu prieš trečiojo etapo pradžią visų komandų sąskaita bus tuščia. 
Trečiajame etape šešios komandos bus suskirstytos į dvi grupes. Po dvi geriausias grupių komandas pateks į pusfinalį. Trečiojo etapo varžybos vyks rugsėjo 26-28 d, o pasaulio čempionai paaiškės rugsėjo 30 d. 

Pirmųjų dviejų etapų varžybos vyko aštuoniuose Italijos ir Bulgarijos miestuose. Geriausiųjų šešetas susirinko Turine, kur ir bus išdalinti medaliai.

Antrojo etapo grupių rikiuotė

E grupė: Italija – 7, Rusija – 6, Nyderlandai – 5, Suomija – 2.

F grupė: Brazilija – 7, Belgija – 4, Slovėnija – 4, Australija – 3. 

G grupė: JAV – 8, Kanada – 5, Bulgarija – 4, Iranas – 4.

H grupė: Lenkija – 6, Serbija – 6, Prancūzija – 5, Argentina – 3. 

Per du etapus komandos žaidė po 8 rungtynes. Į trečiajį etapą pateko grupių nugalėtojos ir dvi geriausios antrąją vietą užėmusios komandos (Rusija ir Serbija).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.