EUROLYGA 2023

Ledo ritulininkai po taisyklių pakeitimų pratrūko: ledo ritulys tapo krepšiniu

Lietuvos ledo ritulio čempionate antradienį nugalėtojos titulą ginanti Elektrėnų „Energijos“ komanda svečiuose 4:2 (0:0, 2:1, 2:1) įveikė „Kauno Hockey“ ekipą ir iškovojo antrąją pergalę.

Elektrėnų „Energijos“ ekipa
Elektrėnų „Energijos“ ekipa
Elektrėnų „Energijos“ ekipa<br>hockey.lt
Elektrėnų „Energijos“ ekipa<br>hockey.lt
Elektrėnų „Energijos“ ekipa<br>R.Mikalkevičiūtės nuotr.
Elektrėnų „Energijos“ ekipa<br>R.Mikalkevičiūtės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 26, 2018, 9:37 AM

Trečiojo kėlinio pradžioje kauniečiai išlygino rezultatą 2:2, bet du Mauro Baltrukonio įvarčiai lėmė pergalę Elektrėnų klubui.

Svečių gretose taip pat pasižymėjo Artūras ir Katulis Mantas Marcinkevičius.

Kauno ekipai įvarčius pelnė Aleksandras Michejonokas ir Dovydas Streckis.

Gana nervingame pirmame kėlinyje įvarčių komandoms pelnyti nepavyko, tačiau baudos minučių netrūko. „Energijos“ gretose vien Vainius Jankauskas tris kartus pažeidė taisykles (6 baudos minutės), sykį prasižengė Konstantinas Isajevas (2 baudos minutės), tuo tarpu „Kauno Hockey“ komandoje du kartus taisykles pažeidė Aleksandras Michejnokas (4 baudos minutės) ir sykį prasižengė Remigijus Guoga (2 baudos minutės). Kauniečiai pačioje kėlinio pradžioje vienu metu turėjo dviejų žaidėjų kiekybinę persvarą, tačiau jos išnaudoti nesugebėjo.

Antrasis kėlinys vėl prasidėjo baudos minutėmis – „Energijos“ gretose taisykles pažeidė Aurimas Gaidauskas, o „Kauno Hockey“ – Vytautas Jagelavičius. Abiem ledo ritulininkams sugrįžus ant ledo, kauniečiai per 35 sekundes du kartus prasižengė, o dviejų žaidėjų persvarą sėkmingai išnaudojo Artūras Katulis (28 min.), kuris tolimu smūgiu nuginklavo Artūrą Pavliukovą.

Nedrausmingas žaidimas tęsėsi ir po A.Katulio įvarčio. Per kitas 4 minutes „Energija“ ir „Kaunas Hockey“ po tris sykius pažeidė taisykles, o V. Jagelavičius užsidirbo ne tik 2 baudos minutes, tačiau už neleistiną veiksmą gavo ir 10 baudos minučių.

Netrukus puikiai ritulį suvaldęs D. Kulevičius ištampė varžovų gynybą ir atliko perdavimą Mantui Marcinkevičiui (35 min.), kuris gražiai suklaidino kauniečių vartininką bei įmušė antrą rungtynių įvartį (2:0). Visgi po trijų minučių „Kaunas Hockey“ sugebėjo grąžinti intrigą į rungtynes, kai A. Michejonokas (38 min.) pirmą kartą pasiuntė ritulį į „Energijos“ vartus (1“2).

Trečiąjį kėlinį „Kaunas Hockey“ pradėjo greitu įvarčiu, kai pasižymėjo Dovydas Streckis (42 min.). Netrukus Titas Milašius užsidirbo 2+10 baudos minučių, tačiau kiekybine persvara kauniečiai nepasinaudojo.

Vos tik „Energijai“ pradėjus žaisti pilnos sudėties, fantastišką ataką surengė M. Marcinkevičius ir Mauras Baltrukonis (46 min.), kurie suklaidino A. Pavliukovą, o M. Baltrukonis vėl išvedė svečius į priekį 3:2. Vos po 33 sekundžių gynyboje nesusikalbėjo „Kauno Hockey“ gynėjas bei vartininkas, o lazdą kyštelėjęs M. Baltrukonis (46 min.) įmušė antrą įvartį iš eilės bei pasiuntė varžovus į nokdauną (4:2), po kurio kauniečiai nebeatsigavo.

„Energijos“ vartus visas rungtynes gynė Maksimas Ponomarenka, kuris atrėmė 25 iš 27 varžovų smūgių, tuo tarpu „Kauno Hockey“ vartus gynęs A. Pavliukovas atrėmė 43 iš 44 varžovų metimų.

Šiose rungtynėse netrūko baudos minučių – Elektrėnų klubas užsidirbo 32, tuo tarpu Kauno – 28.

Po rungtynių įvartį pelnęs M. Marcinkevičius ir komandos kapitono asistento pareigas einantis gynėjas Aurimas Gaidauskas kalbėjo apie pergalingas rungtynes, pažėrė kritikos čempionato organizatoriams ir kalbėjo apie sunkumus prisitaikant prie pasikeitusių taisyklių.

Jeigu pirmosios „Energijos“ ir „Kaunas Hockey“ rungtynės vyko pagal senąsias Tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) taisykles, tai rugsėjo 22 dieną teisėjai seminare buvo supažindinti su naujomis taisyklėmis, o praėjusį sekmadienį Elektrėnuose teisėjai laikė ir egzaminus, todėl jau antros tarpusavio rungtynės vyko pagal naująsias IIHF taisykles.

„Labai sunku buvo adaptuotis prie naujų taisyklių, kadangi niekas mūsų tinkamai neinformavo. Nebuvo aišku, kas leidžiama, o kas jau laikoma nuobauda, todėl per pirmą kėlinį praktiškai žaidėme mažumoje. Visgi treniruotėse daug dirbome ties žaidimu mažumoje ir tai davė vaisių – gerai apsigindavome ir dar pavykdavo užpulti“, – sakė M. Marcinkevičius.

Jam antrino ir A. Gaidauskas: „Vyko teisėjų seminaras, buvo pristatytos naujos taisyklės. Visiška nesąmonė, kai taisyklės keičiamos jau prasidėjus sezonui, nes pirmosios rungtynės dar vyko pagal senąsias IIHF taisykles. Žaidėjai yra neinformuoti ir nesupažindinti su visais pasikeitimais, todėl rungtynės buvo labai sunkios ir reikėjo greitai prisitaikyti, o tai nelabai pavyko ir teko daug laiko žaisti mažumoje. Ledo ritulys darosi kaip krepšinis“.

Visgi abu žaidėjai pasidžiaugė komandos kovingumu bei teigė, kad lyginant su pirmosiomis rungtynėmis, varžovų žaidimas nepasikeitė.

„Šiandien kovėmės nuo pirmos iki paskutinės sekundės. Šaunuoliai vyrai, nepasidavė dvikovose, visi kovojo tiek priekyje, tiek grįždavo į gynybą. Žinoma, svečiuose žaisti gerokai sunkiau nei namų arenoje, tačiau parodėme charakterį ir parsivežėme tris taškus, – kalbėjo M. Marcinkevičius. – Šiandien pasiekėme saldžią pergalę, o nuo rytojaus jau vėl ruošimės artėjančioms rungtynėms su „Geležiniu vilku“.

„Niekas per daug nepasikeitė jų žaidime. Galbūt stipriau gynėsi prie vartų ir buvo sunkiau įmušti, nes aikštelė maža ir nėra daug erdvės atlikti tikslius perdavimus įvarčiams“, – sakė A. Gaidauskas.

Šio sezono Lietuvos ledo ritulio čempionate kovoja keturios komandos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.