EUROLYGA 2023

E. Rybakovo vedami „Hockey Punks“ palaužė „Geležinio Vilko“ ledo ritulininkus

Fantastišką mačą sužaidė Lietuvos rinktinės puolėjas Edgaras Rybakovas, o jo atstovaujama „Hockey Punks“ komanda pasiekė revanšą dviejų Vilniaus klubų akistatoje.

Edgaras Rybakovas pelnė keturis įvarčius.<br> Organizatorių nuotr.
Edgaras Rybakovas pelnė keturis įvarčius.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2018, 9:44 AM

„Pankų“ lyderis pelnė net keturis įvarčius bei pridėjo vieną rezultatyvų perdavimą, o dar viename atkakliame Vilniaus derbyje šį kartą pergale 6:4 prieš „Geležinį Vilką“ džiaugėsi „Hockey Punks“. Ši ekipa taip atsirevanšavo varžovams už pirmajame ture 3:5 patirtą nesėkmę.

Pirmajame kėlinyje abi ekipos sėkmingai tvarkėsi su savo užduotimis gynyboje ir įvarčių pelnyta nebuvo. Situacija pasikeitė antrojo kėlinio pradžioje, kai varžovų vartininką nuginklavo „Hockey Punks“ narys Artūras Švedavičius (24 min., rez. perd. Edgaras Rybakovas, Rokas Bacevičius).

Kėliniui artėjant prie pusiaujo, po „Geležinio Vilko“ pražangos šeimininkams ne tik nepavyko patiems pelnyti įvarčio, tačiau ir pabėgęs į greitą kontrataką Rapolas Marcinkevičius (28) įvarčiu mažumoje išlygino rezultatą.

Kėlinio pabaigoje netrūko veiksmo: iš pradžių Dominykas Bisturys (39) išvedė svečius į priekį, tačiau sumaištimi prie varžovų vartų pasinaudojęs E.Rybakovas (40, rez. perd. Marius Rankauskas, Laisvydas Rimkus) dar spėjo išlyginti rezultatą – 2:2.

Trečiajame kėlinyje „vilkai“ suteikė laisvės kartą jau pasižymėjusiam E.Rybakovui, kuris gautą progą išnaudojo maksimaliai – pelnė savo antrąjį įvartį ir išvedė „Hockey Punks“ į priekį – 3:2 (46, rez. perd. Laisvydas Kudrevičius).

Dar kartą E.Rybakovas sužibėjo šeimininkams įgavus kiekybinę persvarą – ją išnaudoti bei įmušti „hat-tricką“ Lietuvos rinktinės nariui tereikėjo vos 8 sekundžių (48, rez. perd. A.Švedavičius, L.Kudrevičius). Visgi, pasiduoti „vilkai“ nesiruošė ir patys atsakė įvarčiu išnaudojant jau „pankų“ gautą nuobaudą: komandos darbą įvarčiu užbaigė D.Bisturys (52, rez. perd. Edvinas Boroška, Dangyras Rimkus).

Po šios situacijos „Hockey Punks“ ir toliau nesugebėjo išvengti nuobaudų, o jaunieji „vilkai“ varžovų suteiktą galimybę pavertė išlyginamuoju įvarčių – pirmąjį sezono įvartį pelnė pastaruosius tris metus JAV rungtyniavęs gynėjas Tomašas Krukovskis (58, rez. perd. E.Boroška, Deividas Četvertakas).

Nepaisant išlyginto rezultato, ilgai „Geležinio Vilko“ žaidėjai džiaugtis negalėjo – jau kitos atakos metu L.Kudrevičius pelnė penktąjį savo klubo bei pergalingą mačo įvartį (59, rez. perd. Laisvydas Rimkus). Po šio epizodo svečiai bandė gelbėtis vartininką keisdami šeštu aikštės žaidėju, o tai leido E.Rybakovui į tuščius vartus pasiųsti jau ketvirtą savo įvartį šiame mače (59).

Nugalėtojų gretose Simas Baltrūnas atrėmė 32 iš 36 smūgių, o jo kolega priešingoje aikštės pusėje – jaunasis Kazimieras Jukna sulaikė 31 iš 36 „Hockey Punks“ žaidėjų bandymų pasižymėti.

Po šio mačo abu klubai savo sąskaitoje turi po tris taškus bei Lietuvos čempionate dalijasi 2-3 pozicijomis. Kitas rungtynes „Geležinio Vilko“ ekipa žais spalio 4 dieną Elektrėnuose su Elektrėnų „Energija“, o „Hockey Punks“ spalio 6 dieną Kaune egzaminuos „Kaunas Hockey“ ekipą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.