EUROLYGA 2023

Pasaulio čempionei I. Adomavičiūtei skirtas aukščiausias Kauno rajono apdovanojimas

Kauno rajono savivaldybės tarybos posėdyje ketvirtadienį pagerbta šio rajono gyventoja, 23 metų irkluotoja Ieva Adomavičiūtė, kuri šių metų Pasaulio suaugusiųjų irklavimo čempionate moterų dviviečių porinių valčių klasėje 2000 m distancijoje iškovojo aukso medalį. Pasaulio čempionei įteiktas Kauno rajono savivaldybės I laipsnio garbės ženklas.

I.Adomavičiūtė (kairėje) ir M.Valčiukaitė tapo čempionėmis.<br>AP nuotr.
I.Adomavičiūtė (kairėje) ir M.Valčiukaitė tapo čempionėmis.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2018, 8:28 AM

„Didžiuojamės, kad pakaunėje užauga tokie talentingi sportininkai“, – sakė sveikindamas irkluotoją Kauno rajono meras Valerijus Makūnas. Pirmiesiems sportininkės treneriams Editai ir Antanui Lavickams už aukštus pasiekimus meras įteikė padėką.

Rajono savivaldybės atstovai pabrėžia, kad Pasaulio čempionato auksas – tik vienas iš daugelio pastarųjų metų laimėjimų. I.Adomavičiūtė – daugkartinė Lietuvos irklavimo čempionė, 2011-aisiais tapo pasaulio jaunių irklavimo čempione. Po metų ji jau buvo Pasaulio ir Europos jaunių (iki 18 metų) čempionė, o 2015-aisiais – Pasaulio jaunimo irklavimo čempionė.

Ieva gyvena Šilelio kaime, Raudondvario seniūnijoje. Iki 8 klasės mokėsi Raudondvario gimnazijoje, vėliau Kaune, Nemuno gimnazijoje. Sportuoti Ieva pradėjo 2007 metais Kauno rajono sporto mokykloje. Baigusi 12 klasių, išvyko studijuoti ir sportuoti į Vašingtono universitetą Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Savivaldybės pranešime primenama, kad I.Adomavičiūtei įteiktas garbės ženklas – ne pirmas aukščiausias Kauno rajono apdovanojimas Adomavičių šeimoje. Lietuvą bei Kauno rajoną pasaulyje garsina ir metais vyresnis Ievos brolis Aurimas, taip pat irkluotojas. Pernai jis buvo pagerbtas I lygio Kauno rajono savivaldybės garbės ženklu už 2017 metų Pasaulio irklavimo čempionato aukso medalį keturviečių porinių valčių klasėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?