EUROLYGA 2023

Pasaulio tinklinio čempionato pusfinalyje – Amerika prieš Europą

Į vyrų pasaulio tinklinio čempionato pusfinalį pateko dvi Europos ir dvi Amerikos komandos. Galingiausiųjų ketvertas paaiškėjo penktadienį pasibaigus turnyro trečiajam etapui, kuriame geriausiai žaidė Brazilijos, JAV, Lenkijos ir Serbijos rinktinės. Šeštadienį Italijoje vykstančio turnyro pusfinalyje susitiks Lenkija – JAV ir Brazilija – Serbija.

 Brazilijos ir JAV tinklinio rinktinės žais pasaulio čempionato pusfinalio etape. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Brazilijos ir JAV tinklinio rinktinės žais pasaulio čempionato pusfinalio etape. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 29, 2018, 9:33 AM

Prieš pusfinalį labiausiai įsibėgėjo Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių čempionė Brazilijos rinktinė. Ji vienintelė laimėjo abejas trečiojo etapo rungtynes. Brazilai trečiadienį po sunkios kovos įveikė rusus 3:2 (brazilai buvo atsilikę 0:2), o penktadienį sutriuškino iki tol neklupusius amerikiečius 3:0.

JAV tinklininkai iki dvikovos su brazilais pasaulio čempionate buvo laimėję visas 9 rungtynes (dviejuose pirmuosiuose etapuose iškovotos pergalės prieš trečiąjį etapą buvo nubrauktos), o kelialapį į pusfinalį užsitikrino ketvirtadienį nugalėję I grupės autsaiderę Rusijos komandą 3:0.

J grupėje visos trys komandos iškovojo po vieną pergalę. Trečiadienį Serbija nugalėjo Italiją 3:0, ketvirtadienį Lenkija įveikė Serbiją 3:0, penktadienį Italija palaužė Lenkiją 3:2.

Pagal tarpusavio rungtynių rezultatus pirmąją vietą užėmė pasaulio čempionės vardą ginanti Lenkija, antrąją – Serbija, trečiąją – Italija.

Beje, paskutinėse šios grupės rungtynėse lenkai intrigą sunaikino laimėję jau pirmąjį setą. Kita mačo dalis neteko turnyrinės prasmės, o nugalėti labiau norėjusi šeimininkų komanda iškovojo paguodos pergalę prieš antruoju šešetu žaidusią Lenkijos rinktinę.

Galingiausiųjų šešetas. Kas yra kas pasaulio tinklinyje?

Brazilija. Brazilijos tinklininkai užpernai tapo Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių čempionais, o praėjusiame pasaulio čempionate iškovojo sidabro medalius. Šiais metais Tautų lygos turnyre brazilai užėmė ketvirtąją vietą, o pernai 26-ąjį kartą iš eilės tapo Pietų Amerikos čempionais.

Lenkija. Lenkijos rinktinė gina 2014 metais iškovotą pasaulio čempionės vardą. Užpernai Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse lenkai pasidalijo penktąją vietą, pernai Europos pirmenybėse, žaisdami namie, užėmė tik dešimtąją vietą, o šiais metais Tautų lygos turnyre pasidalijo penktąją vietą su serbais.

JAV. JAV komanda laimėjo Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių bronzos medalius ir užėmė trečiąją vietą šių metų Tautų lygos turnyre. Praėjusiame pasaulio čempionate amerikiečiai buvo tik septinti (šią poziciją pasidalijo su Kanada). Pernai JAV rinktinė tapo Šiaurės, Centrinės Amerikos ir Karibų šalių čempione.

Serbija. Serbijos tinklininkai pernai laimėjo Europos pirmenybių bronzos medalius, o 2016 metais buvo Pasaulio lygos nugalėtojai. Tačiau serbai net nepateko į Rio de Žaneiro žaidynes, praėjusiame pasaulio čempionate užėmė devintąją vietą, o šiais metais Tautų lygos turnyre – penktąją vietą.

Italija. Italijos rinktinė laimėjo Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių sidabro medalius, bet praėjusiame pasaulio čempionate užėmė tik 13-ąją vietą, o pernai Europos čempionate – penktąją vietą. Italai gana prastai žaidė ir šių metų Tautų lygos turnyre, kuriame užėmė aštuntąją vietą.

Rusija. Rusijos komanda pernai tapo Europos čempione, o šiais metais laimėjo Tautų lygos turnyrą. Prieš ketverius metus planetos pirmenybėse rusai buvo penkti, o Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse – šešti.

(Pastaba: Pasaulio lygos turnyras šiais metais buvo pervadintas Tautų lyga.)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.