EUROLYGA 2023

M. Bilius apie galimybę neįgaliesiems stovyklauti Japonijoje: „Neseniai tik sapnavome apie tai“

Neįgalieji Lietuvos sportininkai išvyksta į pirmą istorijoje stovyklą Japonijoje. Penkiolikos asmenų delegacija spalio 3–15 dienomis lankysis Hiracukos ir Tojohašio miestuose. Lietuvos sportininkai čia ne tik išbandys sporto bazes, bet taip pat dalyvaus renginiuose Japonijos miestų savivaldybėse ir mokyklose. Lietuvos parolimpinio komiteto prezidento Mindaugo Biliaus laukia susitikimai su potencialiais LPOK rėmėjais, valdžios atstovais.

 M.Bilius džiaugėsi galimybe stovyklauti Japonijoje.<br>LPOK nuotr.
 M.Bilius džiaugėsi galimybe stovyklauti Japonijoje.<br>LPOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 3, 2018, 11:15 AM

Į Japoniją išvyksta lengvaatlečiai Kęstutis Skučas, Andrius Skuja, Ramūnas Verbavičius, Donatas Dundzys, Egidijus Valčiukas, Jonas Spudis, Juozas Eigminas, triatlonininkas Ernestas Česonis, šaulė Raimeda Bučinskytė, golbolininkai Marius Zibolis ir Genrikas Pavliukianecas, komandos gydytojas Remigijus Milevičius.

„Į Japoniją keliauja nemažai sportininkų, pretenduojančių atstovauti Lietuvai Tokijo parolimpinėse žaidynėse. Jie sportuos, susipažins su Japonijos kultūra, virtuve. Iš patirties žinau, kad atletui svarbu žinoti, kaip organizmas reaguoja į klimato sąlygas, maistą. 2020 m. sportininkams bus daug mažiau staigmenų, nes jie žinos visus niuansus. Tas žinojimas nuima dalį streso ir leidžia koncentruotis į pagrindinį savo darbą – sportą. Tai turi padėti siekti geriausių rezultatų“, – sakė M. Bilius.

M. Biliaus darbotvarkėje – susitikimai su Tojohašio ir Hiracukos miestų vadovais, taip pat keliais potencialiais rėmėjais – Japonijos kompanijomis, su kuriomis LPOK prezidentas užmezgė ryšį dar per pirmą kelionę su Lietuvos tautinio olimpinio komiteto delegacija 2017 m. rudenį.

„Reprezentuosime Lietuvą 2020 m. žaidynių šalyje. Turime galimybę pristatyti savo šalį japonams ir privalome tai padaryti kuo geriau. Lankysimės miestų savivaldybėse, mokyklose, kur pasakosime apie Lietuvą, mūsų sportą. Programoje numatytas susitikimas su Japonijoje viešėsiančiu premjeru Sauliumi Skverneliu. Taigi, šio vizito metu dėmesys šalių bendradarbiavimui, sportui ir artėjančioms Tokijo žaidynėms bus maksimalus“, – dėstė LPOK prezidentas.

Anot LPOK vadovų, japonai itin atsakingai ruošiasi Tokijo parolimpinėms žaidynėms ir domisi, ko reikia, kad negalią turintys sportininkas 2020 m. Japonijoje jaustųsi patogiai. Vienas japonų norų – surinkti kuo daugiau atsiliepimų ir tobulai pasiruošti Tokijo žaidynėms.

„Japonai prašė apžiūrėti jų sporto bazes. Didelę patirtį sukaupę M.Zibolis ir G.Pavliukianecas įvertins golbolo salių grindų dangą, linijų iškilumus, vartų konstrukcijas, paaiškins, ką galbūt galima tobulinti. Sportininkai, judantys vežimėliais, pasakys savo nuomonę apie bazių ir viešbučių prieinamumą. Kalbant apie lengvąją atletiką, turime įvertinti sąlygas stadionuose: apžiūrėti dangas, metimo sektorius“, – pasakojo LPOK generalinis sekretorius Paulius Kalvelis.

Lietuvos delegacijos viešnagės Japonijoje išlaidas padengs Hiracukos ir Tojohašio miestai, LPOK mokės tik už lėktuvų bilietus. 2019 m. pavasarį Japonijoje planuojama surengti antrą stovyklą, į kurią vyktų visa Lietuvos golbolo rinktinė, taip pat plaukikai, kitų sporto šakų atstovai.

„Norime, kad šia istorine galimybe pasinaudotų kuo daugiau mūsų sportininkų ir stengsimės, kad šios stovyklos vyktų ne tik šiemet, bet ir per artimiausius dvejus metus. Dar visai neseniai tokie dalykai sportininkams net nesisapnavo, o šiandien tai jau realybė. Turime išnaudoti šią galimybę maksimaliai. Tikiu, kad per Tokijo parolimpines žaidynes skinsime šio darbo vaisius“, – sakė M.Bilius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.