EUROLYGA 2023

Lietuvių klubams pergalių valanda rankinio Čempionų lygoje dar neišmušė

Dvi komandos, kuriose žaidžia Lietuvos rankininkai, trečiadienį pralaimėjo Čempionų lygos ketvirtojo turo rungtynes. Zaporižės „Motor“ su Aidenu Malašinsku išvykoje pripažino aiškų „Flensburg-Handewitt“ pranašumą 24:31 (11:13), o Ryhimiakio „Cocks“ su Giedriumi Morkūnu namie po atkaklios kovos nusileido Bukarešto „Dinamo“ klubui 31:32 (17:15). 

A.Malašinsko ekipa patyrė nesėkmę.<br>D.Umbraso nuotr.
A.Malašinsko ekipa patyrė nesėkmę.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 4, 2018, 12:27 AM, atnaujinta Oct 4, 2018, 12:28 AM

A.Malašinskas pelnė 1 įvartį (į vartus metė 5 kartus) ir 3 kartus suklydo. Vartininkas G.Morkūnas atrėmė 9 iš 36 metimų. 

Šį sezoną taškų dar neiškovojęs „Motor“ neturėjo didelių vilčių atidaryti sąskaitą Vokietijos čempionų arenoje. Zaporižės klubas pasispardė tik pirmojo kėlinio viduryje, kai po prastos pradžios (atsiliko 1:4) sugebėjo primesti varžovams savo sąlygas ir 18-ąją min. išsiveržė į priekį 9:7. Tačiau „Flensburg“ dar pirmojo kėlinio pabaigoje susigrąžino iniciatyvą, o antrojo kėlinio viduryje pradėjo sparčiai tolti ir pergalę užsitikrino likus nemažai laiko iki finalo sirenos. 

Visas ketverias rungtynes pralaimėjęs „Motor“ užima paskutinę aštuntąją vietą B grupėje. Grupės lyderiai yra po trejas rungtynes žaidę ir po 6 taškus surinkę Paryžiaus PSG ir Segedo „Pick“. 

Gintaro Savukyno treniruojamiems „Cocks“ rankininkams jau ne pirmą kartą neužteko jėgų visoms rungtynėms. Per du pirmuosius turus Suomijos čempionai dukart neišsaugojo solidžios persvaros ir sužaidė lygiosiomis, o šįkart viskas baigėsi dar blogiau. 

Ryhimiakio komanda labai ilgai pirmavo, o antrojo kėlinio pradžioje kelis kartus buvo įgijusi 4 įvarčių persvarą. Vis dėlto antrojo kėlinio viduryje svečiai iš Rumunijos pradėjo artėti, o 54-ąją min. pirmą kartą rungtynėse persvėrė rezultatą 30:29. Po to „Cocks“ dukart lygino rezultatą, bet paskutinį įvartį pelnė „Dinamo“. 

Ryhimiakio komandai du trečdalius įvarčių įmetė Suomijos rinktinės lyderiai Nico Ronnbergas (11) ir Teemu Tamminenas (10). 

„Cocks“ per ketverias rungtynes iškovojo 2 taškus ir D grupėje tarp šešių komandų užima penktąją vietą. Pirmauja po 6 taškus surinkusios Plocko „Wisla“ (ketvirtojo turo rungtynių dar nežaidė) ir „Dinamo“. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.