EUROLYGA 2023

„Dragūno“ rankininkai įveikė Utenos komandą 23 įvarčių skirtumu

Šeštadienį Lietuvos rankinio lygos rungtynėse Klaipėdoje „Dragūnas“ išvykoje net 23 įvarčių skirtumu nukovė Utenos rankinio komandą. Klaipėdiečiai tiesiog siautė HC „Utenos“ aikštelėje ir vilčių varžovams nepaliko – rungtynės baigėsi rezultatu 42:19 (20:12).

„Dragūnas“ sutriuškino uteniškius.<br> rkdragunas.lt nuotr.
„Dragūnas“ sutriuškino uteniškius.<br> rkdragunas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-10-06 18:09, atnaujinta 2018-10-07 02:08

Klaipėdos ekipa naudojosi varžovų silpnosiomis vietomis ir atakavo juos greitais metimais. Šįkart rungtynėse buvo mažai pozicinio žaidimo.

Komandos treneris Artūras Juškėnas kėlė auklėtiniams uždavinį neleisti varžovams įmesti daugiau nei 18 įvarčių. Pasak dragūniečio Gintaro Cibulskio, tikslas buvo arti.

„Šiandien vyrai buvo labai motyvuoti, susikaupę ir tą susikaupimą išlaikė visų rungtynių metu. Buvo matyti, kad jie nori pasiekti užsibrėžtą rezultatą. Padarėme labai mažai klaidų, nors jų vis dėlto buvo. Tačiau buvo gera gynyba, apsigynę rengėme greitas atakas. Manau, šios rungtynės mums buvo labai gera treniruotė“, – komentavo G.Cibulskis.

Kitą šeštadienį, spalio 13 d., „Dragūnas“ namų aikštelėje (Taikos pr. 61A) žais rungtynes su Šiaulių „SM Dubysa“. Rungtynių pradžia – 14 val.

Statistika

„Dragūnas“: Karolis Bliuvas 8 (2 iš 7 m), Laurynas Simonavičius ir Arvydas Bučius po 7, Gabrielius Virbauskas 6, Alain Romeo Eyebe II 4, Lukas Juškėnas ir Modestas Vaitekūnas po 3, Lukas Simėnas ir Mykolas Lapiniauskas po 2 įvarčius.

Utena“: Rokas Palskys 7 (1 iš 7 m), Eimantas Sinkevičius 5, Justinas Nikitinas ir Marius Deveikis po 2, Martynas Paukštė, Andrius Katinas ir Ernestas Nikitinas po 1 įvartį.

Kauno „Granitui-Kariui“ sostinėje teko paplušėti, kad į namus grįžtų su dviem taškais ir pergale 20:18 (10:7). Kova nuo pat pirmųjų akimirkų pasižymėjo aršumu, gera gynyba ir mažu įvarčiu skaičiumi.

Iki 7-osios minutės rezultatas buvo lygus – 3:3, tačiau tada Kauno komanda spurtavo 4:0. Vis dėlto vilniečiai susikaupė ir nebeleido „Granitui-Kariui“ didinti 3 įvarčių persvaros ir pirmasis kėlinys baigėsi 10:7.

Antrajame kėlinyje „Vilnius“ neleido kauniečiams atitolti labiau nei 3-5 įvarčiais. 39-ąją minutę namų komanda parodė neišblėsusį nusiteikimą laimėti ir sužaidė atkarpą 3:0, kurią po dviejų „Granito-Kario“ įvarčių sekė dar viena rezultatyvi vilniečių atkarpa 3:0.

53-iąją minutę rezultatas jau buvo lygus – 17:17. Tačiau paskutinėmis minutėmis Kauno komanda pademonstravo drausmingą žaidimą ir šiaip taip išplėšė pergalę rezultatu 20:18 (10:7).

„Mano manymu, kai kurie žaidėjai negalėjo susitvarkyti su starto jauduliu. Antrame kėlinyje žaidimas pagerėjo, bet lemiamu momentu vaikiškos klaidos sutrukdė laimėti taškų“, – pripažino „Vilnius“ treneris Petras Raupėnas.

„Rezultatas pats pasako, kad šios varžybos buvo įtemptos, dėl to kad klydo ir viena, ir kita komanda. Savo komanda esu nepatenkintas todėl, kad nebuvo vykdomos trenerio užduotys. Taip pat puolime daug neįmetėme, nežaidėme komandinio žaidimo“, – teigė „Granito-Kario“ treneris Valdemaras Novickis.

Statistika:

„Vilnius“: Vaidas Drevinskas 7 įvarčiai, Domantas Pukas 4.

„Granitas-Karys“: Modestas Štarolis 6 įvarčiai, Tadas Bučinskas ir Karolis Grigas po 4.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.