EUROLYGA 2023

Žaibais svaidėsi ir po UFC amžiaus dvikovos: „Visi supranta, kas čia yra tik mėgėjas“

Ilgai laukta MMA žvaigždžių ruso Habibo Nurmagomedovo ir airio Conoro McGregoro dvikova įvyko, Rusijos kovotojas apgynė UFC čempiono diržą, tačiau kaip ir prieš kovą, aistros ilgai nerimo ir po jos.

 Ch.Nurmagomedovas ketvirtajame raunde nukovė C.McGregorą.<br> Lrytas.lt montažas
 Ch.Nurmagomedovas ketvirtajame raunde nukovė C.McGregorą.<br> Lrytas.lt montažas
 Dar prieš kovą C.McGregoras, kaip ir visada, svaidėsi kandžiomis replikomis ir provokavo varžovą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Dar prieš kovą C.McGregoras, kaip ir visada, svaidėsi kandžiomis replikomis ir provokavo varžovą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 8, 2018, 11:55 AM, atnaujinta Oct 10, 2018, 11:00 AM

Kuomet kovotojai aprimo, aštriais žodžiais apžvelgę įvykusį renginį pasimėtyti nevengė jau kiti asmenys.

Kovotojas iš Rusijos, airių kovinio sporto žvaigždei pasirodė per kietas riešutėlis. H.Nurmagomedovas per tris raundus kaip reikiant išvargino C.McGregorą, o ketvirtajame šį pribaigė smaugimo veiksmu.

Vos tik paskelbus nugalėtoją, H.Nurmagomedovas arenoje sukėlė riaušes – perlipo ringo aptvarą ir metėsi tarp žiūrovų, suskubo „pasiaiškinti“ su C.McGregoro treneriu Danisu Dillonu. 

Po tokių aistrų H.Nurmagomedovui iškilo grėsmė netekti čempiono diržo, gauti baudą, o negana to dar ir būti deportuotam iš JAV.

Tai suprasdamas, po kovos vykusioje spaudos konferencijoje rusas jau atsiprašinėjo bei detaliai aiškino, kad jį supykdė žeminantys varžovo pareiškimai.

„Aš broliškai visų atsiprašau. Atsiprašau Nevados, sirgalių, kovotojų“, – atsistojęs prieš spaudos atstovus aiškino dagestanietis.

Tačiau visai kitaip kalbėjo ir savojo požiūrio švelninti nesiruošė H.Nurmagomedovo vadybininkas Ali Abdelazizas.

„Nuo pat pradžių nebuvo dviejų karalių. Toks yra tik vienas. Noriu pasveikinti savo brolį Habibą. Nenugalėtą, neįveiktą karalių“, – didžiuodamasis kalbėjo jis.

A.Abdelazizas reiškė padėką tiems, kurie numalšino neramumus, tačiau jo žodžiuose buvo užslėpta ir akivaizdi panieka C.McGregorui.

„Žiūrovai pamatė puikų šou ir puikią kovą. Noriu atsiprašyti Nevados atletų komisijos, Nevados gubernatoriaus ir padėkoti Las Vegaso policijos departamentu bei apsaugai dėl puikaus darbo. Dabar visi supranta, kas čia yra tik mėgėjas“, – teigė H.Nurmagomedovo vadybininkas.

Galima drąsiai teigti, kad panieką Abdelazizas jaučia ne be reikalo.

Dar ketvirtadienį C.McGregoras pavadino jį  „teroristine žiurke“. Airis, ko gero, rėmėsi viena knygų, kurioje teigiama, kad A.Abdelazizas kadaise yra dirbęs informatoriumi Federalinių tyrimų biure (FTB), kai ši ieškojo JAV musulmonų, prisidėjusių prie rugsėjo 11-osios teroro atakų.

Pati UFC organizacija, nepaisant visų problemų, džiaugėsi, kad  iš bilietų prekybos į kovą uždirbo net 17 mln. dolerių, o taip pat tikisi, kad ir iš mokamų transliacijų bus susižerta nemenka suma.

„Habibas galėjo išeiti kaip čempionas. Jis galėjo atrodyti padoriai, vietoje to, kad šoktų per narvą ir pridarytų tiek probemų“, – kovą apibendrino UFC vadovas Dana White'as.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.