EUROLYGA 2023

Prancūzijos lygoje žiebiasi dar viena Lietuvos rankinio žvaigždė

„Chambery-Savoie“ klubui atstovaujantis Gerdas Babarskas pateko į Prancūzijos lygos geriausių rankininkų septynetą, kurį kiekvieną savaitę sudaro svarbiausias šios šalies sporto dienraštis „L‘Equipe“. Lietuvis buvo įvertintas už puikų žaidimą šeštajame ture, kuriame „Chambery“ ketvirtadienį išvykoje nugalėjo „Nimes“ ekipą 32:27.

 Gerdas Babarskas pateko į Prancūzijos lygos geriausių savaitės rankininkų septynetą.<br> Twitter nuotr.
 Gerdas Babarskas pateko į Prancūzijos lygos geriausių savaitės rankininkų septynetą.<br> Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 12, 2018, 5:39 PM, atnaujinta Oct 12, 2018, 5:43 PM

„Naujokas iš Lietuvos yra vienas didžiausių šio sezono Savojos atradimų. Nuo pat čempionato pradžios puikiai gynyboje besidarbuojantis kairysis pusiaukraštinis per laimėtas rungtynes Nime į savo sąskaitą įsirašė 3 taiklius metimus“, – G.Babarsko nuopelnus aprašė „L‘Equipe“, lietuviui skyręs geriausio savaitės gynėjo laurus.

Šamberi ekipa, kuri praėjusiame čempionate buvo LNH vidutiniokė ir užėmė tik devintąją vietą, puikiai pradėjo naują sezoną ir stebina Prancūzijos rankinio ekspertus nesibaigiančia pergalių serija. „Chambery“ per šešerias rungtynes iškovojo šešias pergales, surinko 12 taškų ir dalijasi pirmąją vietą su „Nantes“ klubu. 11 taškų turi čempiono vardą ginantis Paryžiaus PSG, 10 taškų – praėjusio sezono Čempionų lygos nugalėtojas „Montpellier“, kuriam atstovauja Jonas Truchanovičius (jis nuo rugsėjo pabaigos negali žaisti dėl traumos).

Šeštajame ture „Chambery“ žaidė su kitu sezono pradžios išsišokėliu „Nimes“, kuris jau spėjo atimti tašką iš PSG. Šios rungtynės buvo paskelbtos savaitės maču, tačiau lauktos atkaklios kovos aistruoliai nepamatė – Šamberi rankininkai varžovų arenoje iškart pradėjo diktuoti savo sąlygas ir jau pirmojo kėlinio viduryje triuškino šeimininkus 11:5.

Nors G.Babarskui skiriamos sudėtingiausios užduotys komandai ginantis, jis svariai prisideda ir prie puolimo. Vasarą iš Vokietijos antrosios lygos „Bietigheim“ klubo į „Chambery“ atvykęs 24-erių metų 198 cm ūgio rankininkas nuo sezono pradžios per 6 rungtynes įmetė 7 įvarčius ir 2 kartus buvo pašalintas 2 min.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.