EUROLYGA 2023

Kauno rankinio komandų keliai EHF taurės turnyre – išsiskyrė

Po pirmojo EHF iššūkio taurės varžybų etapo dviejų Kauno rankinio komandų nuotaikos – labai skirtingos. „KTU-Ąžuolas“ nesunkiai peržengė Juodkalnijos klubo barjerą, o „Granitas-Karys“ krito nuo Vilniaus rankininkų dalgio.

„KTU-Ąžuolas“ (mėlyni marškinėliai) dukart sudorojo Juodkalnijos komandą.<br>RK „KTU-Ąžuolas“ nuotr.
„KTU-Ąžuolas“ (mėlyni marškinėliai) dukart sudorojo Juodkalnijos komandą.<br>RK „KTU-Ąžuolas“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas „Laikinoji sostinė“

Oct 20, 2018, 1:55 PM, atnaujinta Oct 20, 2018, 1:58 PM

Antrus metus iš eilės tarptautiniame turnyre dalyvaujančiam „KTU-Ąžuolui“ šiemet burtai lėmė varžovą iš Juodkalnijos – „Jedinstvo“ klubą.

Komandų vadovai sutarė abejas rungtynes rengti kauniečių namų arenoje – Garliavos kultūros ir sporto centre. „KTU-Ąžuolo“ rankininkus tai tik džiugino, mat jie išvengė tolimos ir sunkios kelionės, o rungtyniaujant namuose visada galima tikėtis didesnio žiūrovų palaikymo.

Ilgos kelionės išvengė ir „Granito-Kario“ rankininkai, kuriems burtai EHF iššūkio taurės turnyre iškrėtė pokštą – varžovu tapo Vilniaus VHC „Šviesa“.

Pasijuto lyg treniruotėje

Pirmąjį susitikimą laimėję net 15 įvarčių skirtumu „KTU-Ąžuolo“ rankininkai žengė tvirtą žingsnį į kitą etapą Iššūkio taurės turnyre.

Pirmajame kėlinyje greitai žaidę kauniečiai nesunkiai atitrūko nuo Juodkalnijos atstovų, po pirmųjų trisdešimties rungtynių minučių „KTU-Ąžuolas“ pirmavo 23:9.

Antroje rungtynių pusėje žaidimas kiek išsilygino ir dar didesnio pranašumo prieš atsakomąsias rungtynes susikrauti nepavyko. Kauno klubas šventė pergalę 37:22 (23:9). Komandą į pergalę vedė po 9 įvarčius pelnę Deividas Jovaišas ir Ignas Grigas.

Antrojoje dvikovoje svečiai vėl neprilygo kauniečiams – pastarieji šventė pergalę 36:24 (17:10). Kauno komandos gretose šįsyk nesulaikomas buvo I.Grigas, pelnęs net 14 įvarčių.

Sutiks visai kitokį varžovą

„Rimtai ruošėmės dvikovoms su Juodkalnijos komanda ir net tikėjomės, kad tai bus pajėgesni varžovai.

Toks įspūdis susidarė peržiūrėjus vienų rungtynių vaizdo įrašą“, – kalbėjo „KTU-Ąžuolo“ komandos vyriausiasis treneris Darius Talačka.

Didžiausią nerimą jam kėlė abejonės, kad auklėtiniai gali neįvertinti varžovo ir gauti skaudų antausį. Laimei, taip nenutiko. „Jedinstvo“ klubas į Kauną atsivežė tik 12 sportininkų, kuriems sunkiai sekėsi aikštėje atskleisti visus sugebėjimus.

Antrajame EHF iššūkio taurės etape kauniečiams lapkritį teks kautis su Prahos „Dukla“ iš Čekijos. Gali būti, kad abejos rungtynės bus žaidžiamos Čekijoje.

„Tai bus visai kito lygio komanda“, – varžovą įvertino D.Talačka.

Nors jos pagrindą sudaro 20–22 metų vaikinai, komandoje yra ir patyrusių rankininkų. Šiemet klubas švenčia 70 metų jubiliejų ir tapo daugiausia laimėjimų susižėrusia tuometinės Čekoslovakijos vyrų rankinio komanda.

Tiesa, didžiausi laimėjimai buvo pasiekti prieš kelis dešimtmečius. Nežiba „Dukla“ ir naujojo sezono Čekijos čempionate.

Planas atkeršyti nepavyko

Kauno „Granito-Kario“ treneriai net džiaugėsi, kad tarptautinėje arenoje teks kautis su gerai pažįstamu varžovu – Vilniaus VHC „Šviesa“.

Praėjusiame Lietuvos rankinio lygos (LRL) sezone šios dvi komandos susitiko varžybų pusfinalyje, kuriame po permainingos kovos tolyn žengė sostinės rankininkai. Kauniečiai kalbėjo apie saldų kerštą, tačiau tokius planus teks atidėti.

Jau pirmąsias rungtynes, vykusias Kauno sporto halėje, 24:22 laimėjo svečiai iš Vilniaus. Jie pirmavo visų rungtynių metu, nors persvara nebuvo didelė.

Sėkmingiau pasirodyti kauniečiams sutrukdė traumos. Irmantas Asakavičius šįkart net nesivilko sportinės aprangos, o rungtynių metu traumą patyrė Modestas Štarolis.

Antrosios dvikovos metu Vilniaus VHC „Šviesos“ rankininkų pranašumas jau nekėlė abejonių. Jie namuose 33:26 (15:10) nugalėjo „Granitą-Karį“ ir pateko į kitą etapą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.