EUROLYGA 2023

Kodėl sportinė apranga yra svarbus aspektas moterims?

Stabilizavimo ir tinkamo krūtų prilaikymo trūkumas treniruočių metu yra daugelio moterų prakeiksmas. Liemenėlės pritaikymo problema atsiranda nepriklausomai nuo  krūtų dydžio ir nuo pasirinkto aktyvumo rūšies. Kaip nustatyti reikalingą prilaikymo lygį ir pasirinkti tobulą sportinę liemenėlę, kuri leistų be trukdymų pasiekti savo išsvajotus treniruočių tikslus?

 Moterims svabu pasirinkti tinkamą aprangą.
 Moterims svabu pasirinkti tinkamą aprangą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-10-26 11:40, atnaujinta 2018-10-26 11:41

Dinaminiai kardio, aerobiniai pratimai – kiekviena iš šių aktyvumo formų skiriasi intensyvumu, tempu ir judėjimo būdu. Atliekant pritupimus, šuolius, posūkius, pasilenkimus ar bėgant kūnas dirba skirtingai bei reikalauja vis kitokio stabilizavimo lygio. Moterų atveju yra ypač svarbu parinkti tinkamą sportinę aprangą, kuri apsaugo nuo mikrotraumų.

Kodėl liemenėlės pasirinkimas yra toks svarbus?

Moteriškos krūtys yra labai gležnos, be raumenų, jos lengvai praranda elastingumą. Atliekant labai intensyvius judesius ir sukrėtimų metu jų raiščiai išsitempia o tai reiškia, kad be tinkamos paramos joms gresia stangrumo praradimas. Sporto liemenėlės užduotis yra krūtų stabilizavimas judėjimo metu taip, kad jos nebūtų jautrios perkrovoms.

Į ką reikia atkreipti dėmesį pasirenkant sportinę liemenėlę?

Moterims, kurios pasirenka intensyvias aktyvumo formas, tokias kaip kardio treniruotės, tabata, bėgimas, reikalaujama stipraus, stabilaus palaikymo. Jos turi rinktis modelius su plačiais dirželiais, kurie padeda išlaikyti krūtinės svorį ir turi daug reguliavimo galimybių, taip pat ir pagal apimtį. Reguliavimas turint dideles krūtis yra labai svarbus, nes jis leidžia pasirinkti konfigūraciją, kurioje krūtis nejuda o liemenė tuo tarpu jų nespaudžia.

Atliekant atpalaiduojančius pratimus  bei lėtus judesius, skirtus stiprinti raumenų jėgą, pasiteisins vidutinis ar žemas prilaikymo lygis. Liemenėlė vis tiek turėtų apimti visas krūtis, kad jos būtų apsaugotos nuo traumų, tačiau ji gali būti pagaminta iš minkštų ir labiau elastinų medžiagų. Taip pat verta atkreipti dėmesį į platų diržą po krūtimis, kuris sumažins nemalonų liemenės slinkimą tempimo pratimų metu. 

Kolekcija „Reebok Hero Bra” 

“Reebok” daugelį metų remia moteris. Naujausia kolekcija tai ilgalaikis prekės ženklo dizainerių darbo pasiekimas, kurių užduotimi buvo sukūrimas sportinių liemenėlių, pritaikytų įvairiems poreikiams ir treniruočių tikslams.

Moterims, besirenkančioms intensyvaus lygio sporto rūšis, bėgimą ar kovos menus, buvo sukurtas modelis „Hero Power” (aukštas prilaikymo lygis). Krūtinę dengianti konstrukcija, reguliuojami dirželiai bei užsegimas kabliuko pagalba užtikrina stabilumą net ir pačių reikliausių pratimų metu.

Liemenė „Hero Racer” buvo sukurta galvojant apie vidutinio intensyvumo aktyvumą (spinningas, šokis). Keturių centimetrų pločio juosta po krūtimis bei uždengtas priekis užtikrina vidutinį palaikymo lygį.

„Strappy Padded Hero” –  tai idealus modelis mažo intensyvumo treniruotėms, tokioms kaip joga, pilates ar barre. Ploni dirželiai ir V formos iškirptė patogiai palaiko krūtinę ir sumažina sukrėtimų pasekmes. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.