EUROLYGA 2023

Prieš atranką į Tokijo parolimpiadą – eksperimentai Trakuose

Trakuose prasidėjusiame tarptautiniame aklųjų riedulio (golbolo) turnyre atrankai į Tokijo parolimpiadą besiruošianti Lietuvos rinktinė išbando naujas puolimo ir gynybos taktikas ir džiaugiasi pirmosios dienos atradimais.

Lietuvos komanda išbando naujus žaidimo elementus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Lietuvos komanda išbando naujus žaidimo elementus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 27, 2018, 8:57 AM, atnaujinta Oct 27, 2018, 8:59 AM

Į dvi komandas pasidalinusi nacionalinė vyrų golbolo rinktinė pirmąją varžybų dieną tarpusavyje sužaidė lygiosiomis 10:10. Lietuvos 1-oji komanda 14:8 laimėjo prieš Ukrainos 2-ąją komandą, tačiau ši įveikė Lietuvos 2-ąją komandą rezultatu 13:8.

„Trakų turnyras – puiki galimybė eksperimentuoti ir išsibandyti, pirmąją dieną daugiausiai repetavome naujus puolimo būdus. Golbolo metimas susideda iš įsibėgėjimo, apsisukimo ir metimo, tai išbandome metimus su trumpesniais išbėgimais, mažau žingsni. Tai svarbu, nes žymiai sumažino klaidų procentą puolimo metu“, – pirmąja diena džiaugėsi Lietuvos golbolo rinktinės treneris Šarūnas Jukna.

Lietuvos jaunimo komanda laimėjo prieš Latvijos komandą 17:7, ir patyrė pralaimėjimą su Vokietijos komanda 5:15. Pirmą kartą tarptautiniame Trakų golbolo turnyre dalyvaujančios Moldovos vyrų ir Latvijos jaunimo rinktinės pralaimėjo visas pirmosios dienos rungtynės.

Lietuvos olimpinio sporto centro Trakų irklavimo bazės salėje vykstančiame turnyre dalyvauja 8 vyrų ir jaunimo golbolo komandos iš 5 šalių: Latvijos, Lietuvos, Moldovos, Ukrainos ir Vokietijos.

Spalio 26-28 dienomis Trakuose varžosi 6 Lietuvos vyrų golbolo rinktinės nariai: Marius Zibolis, Mantas Brazauskis, Mantas Panovas, Artūras Jonikaitis, Justas Pažarauskas ir Nerijus Montvydas. Lietuvos jaunimo rinktinę sudaro daugiausia Lietuvos aklųjų ir silpnaregių ugdymo centro moksleiviai, treniruojami Vyganto Mockūno, tai: Normantas Prušinskas, Ernestas Kačiulis, Alfredas Bystrickis, Deivdas Mockus, Arijus Kalinauskas ir Gabrielė Eglinskaitė.

Golbolas – vienintelė parolimpinių žaidynių komandinė sporto šaka, sukurta specialiai žmonėms su regėjimo negalia, o ne pritaikyta iš sveikųjų sporto. Golbole naudojamas krepšinio kamuolio dydžio kamuolys su barškalais, kurie leidžia nematantiems sportininkams girdėti. Stipriai ir taisyklingai mestas golbolo kamuolys skrieja iki 80 km/val. greičiu.

Lietuvos vyrų golbolo komanda yra keturiskart Europos čempionai, dukart pasaulio čempionai, o 2016 metais Rio de Žaneire iškovojo aukščiausią – parolimpinių čempionų titulą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.