EUROLYGA 2023

Lietuvos golbolo rinktinei nepavyko laimėti turnyro Trakuose

Trakuose vykusiame tarptautiniame golbolo turnyre Lietuvos vyrų ir jaunimo golbolo komandos iškovojo sidabro medalius. Geriausiu turnyro puolėju tapo 36 įvarčius pelnęs Nerijus Montvydas, jaunimo grupėje – 50 kamuolių įridenęs Normantas Prušinskas.

Golbolas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Golbolas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 28, 2018, 6:16 PM, atnaujinta Oct 28, 2018, 6:17 PM

Turnyro nugalėtoja tapo Ukrainos antroji komanda, trečiąją vietą užėmė Ukrainos pirmoji ekipa. Į dvi komandas pasidalinusi parolimpinė čempionė Lietuvos vyrų rinktinė pralaimėjo ir kovą dėl aukso (8:9), ir dėl bronzos (5:7).

„Kuo daugiau klaidų padarome bandydami naujas taktikas draugiškuose turnyruose, tuo geriau galime pasiruošti reikšmingiems oficialiems čempionatams, kurių kitąmet laukia net du – tai galimybė kvalifikuotis į Tokijo paralimpines žaidynes. Tarptautinis Trakų golbolo turnyras mums kaip laiptelis eksperimentuojant ir stiprinant gynybą bei puolimą“, – pasibaigus turnyrui sakė Lietuvos rinktinės treneris Šarūnas Jukna.

Sekmadienį turnyre dėl atsinaujinusios sportinės traumos rungtynėse dėl bronzos nebegalėjo žaisti vienas iš trijų Lietuvos pirmosios komandos narių paralimpinis čempionas Mantas Panovas bei iškilo grėsmė, kad mačas neįvyks, o Lietuvos komanda automatiškai pralaimės, nes pagal golbolo taisykles, rungtynes privalo pradėti trys žaidėjai, o dėl traumos liko tik du. Draugiškų rungtynių jėga ir žavesys atsiskleidė ir sulaukė žiūrovų padėkos bei aplodismentų, kai Lietuvos varžovė Ukrainos pirmoji komanda pasiūlė lietuviams „atiduoti“ savo atsarginį žaidėją, tam, kad abi komandos galėtų kovoti dėl bronzos lygiomis sąlygomis, turėdamos po tris sportininkus.

„Mes atvykome į Lietuvą, kad žaidėjai įgytų kuo daugiau aukščiausio lygio praktikos, todėl ir mums geriau, kad Ukrainos atletas žaidė Lietuvos komandoje, užuot sėdėjęs ant atsarginių žaidėjų suolo“, – po pergalės kalbėjo Ukrainos rinktinės treneris Fediras Dubrovinas.

Keturias dienas Trakuose vykęs turnyras yra laiptelis Lietuvos vyrų golbolo rinktinei, ruošiantis svarbiausioms kitų metų varžyboms – atrankai į Tokijo paralimpines žaidynes. Lietuviai turės dar du šansus patekti į jas – liepos mėnesį atrankos turnyre JAV ir spalio mėnesį Europos čempionate Vokietijoje. Iš abiejų turnyrų į paralimpines žaidynes pateks pirmąsias vietas užimsiančios komandos.

Lietuvos olimpinio sporto centro Trakų irklavimo bazės salėje vykusiame turnyre dalyvavo aštuonios vyrų ir jaunimo golbolo komandos iš penkių šalių – Latvijos, Lietuvos, Moldavijos, Ukrainos ir Vokietijos.

Lietuvos rinktinei atstovavo Marius Zibolis, Mantas Brazauskis, Mantas Panovas, Artūras Jonikaitis, Justas Pažarauskas ir Nerijus Montvydas.

Jau antrą kartą tarptautiniame turnyre dalyvavusią Lietuvos jaunimo rinktinę sudarė Lietuvos aklųjų ir silpnaregių ugdymo centro moksleiviai, treniruojami Vyganto Mockūno, – Normantas Prušinskas, Ernestas Kačiulis, Alfredas Bystrickis, Deivdas Mockus, Arijus Kalinauskas ir Gabrielė Eglinskaitė.

Jaunimo grupės nugalėtoja tapo Vokietijos komanda, lietuviai liko antri, o latviai – treti.

Turnyrą Trakuose organizuojančios Lietuvos golbolo teisėjų asociacijos prezidentas Rimantas Venckutonis, atsakingas už golbolo plėtrą Lietuvoje, teigė, kad Lietuvos vyrų golbolo rinktinės pakilimo laikotarpį būtina išnaudoti, todėl investuojama į jaunimo golbolo plėtrą ir sudaroma daugiau sąlygų jaunimui varžytis savo šalyje tarptautiniu mastu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.