EUROLYGA 2023

„Dragūno“ rankininkai iškovojo pergalę Vilniuje

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai Lietuvos rankinio lygos (LRL) rungtynėse šeštadienį išvykoje 32:28 (18:10) nugalėjo sostinės „Vilniaus“ komandą. Šis susitikimas atskleidė uostamiesčio komandos žaidimo spragą, kuriai užpildyti rankininkai turės vos porą dienų. Kitą savaitę „Dragūno“ laukia net trejos rungtynės su pajėgiais varžovais Lietuvos ir Baltijos rankinio čempionatuose.

 „Dragūno“ rankininmkai šventė pergalę Vilniuje.<br>kdragunas.lt nuotr.
 „Dragūno“ rankininmkai šventė pergalę Vilniuje.<br>kdragunas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 3, 2018, 5:34 PM

Vilniuje rungtyniavę „Dragūno“ rankininkai pirmąjį kėlinį pradėjo galingai ir rezultatyviai žaisdami, pirmąją rungtynių pusę baigė pirmaudami 18:10.

Tačiau antrame kėlinyje žaidimas nebesiklostė taip palankiai ir „Vilnius“ ėmė naudotis „Dragūno“ žaidimo spragomis. Kėlinio viduryje dragūniečiai buvo susikrovę 9 įvarčių persvarą – 28:19. Vis dėlto likus dešimčiai minučių iki rungtynių pabaigos, rezultatyvus „Vilniaus“ lyderių Martyno Žalos ir Vaido Drevinsko žaidimas sumažino varžovų iš Klaipėdos persvarą ir „Dragūnas“ namo išvyko su pergale keturiais įvarčiais – 32:28.

Po rungtynių „Dragūno“ vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas ir pagyrė auklėtinius, ir pažėrė kritikos.

„Šiandien buvo du visiškai skirtingi kėliniai. Pirmame žaidėme tikrai gerai, praleidome tik dešimt įvarčių. Na, kėlinio pabaigoje buvo problemų su metimų realizacija, nes neįmetėme kelių metimų nuo 6 metrų, taip pat ir septynių metrų baudinio. Taigi pirmojo kėlinio rezultatas galėjo būtų dar gražesnis. Naudojome visus žaidėjus aikštelėje, todėl nebuvo nuovargio, visi įdėjo savo indėlį ir atrodė neblogai“, – komentavo A.Juškėnas.

Tačiau, jo teigimu, antrame kėlinyje nepavyko išlaikyti susikaupimo.

„Kai žaidžiame susikaupę, visa jėga, viskas yra gerai. Bet jeigu imame žaisti puse jėgos, nieko nebeišeina, žaidimui nebeužtenka meistriškumo ir atrodome baisiai. Taigi, turime žaisti visa jėga visą laiką, nors ir atrodo, kad laimėti užtektų ir pusės jėgos“, – atsipalaidavusius rankininkus drausmino A.Juškėnas.

Išmokti vienodai susitelkti abiem kėliniams „Dragūnui“ būtina, nes kitą savaitę teks sužaisti net trejas rungtynes, kuriose laukia pajėgūs varžovai.

Lapkričio 7 dieną Lietuvos rankinio lygos rungtynėse „Dragūnas“ namuose priims Alytaus „Varsą-Stronglasą“. Ši komanda šeštadienį namuose 24:22 (16:13) palaužė Vilniaus VHC „Šviesą“.

Penktadienį ir sekmadienį namuose vyks Baltijos rankinio lygos rungtynės. Penktadienį, „Dragūnas“ susitiks su Minsko SKA (Baltarusija), o sekmadienį – su Zaporožės ZTR (Ukraina) ekipa.

„Galima sakyti, kad bus žiauri savaitė. Žaisime mums neįprastu grafiku, per savaitę bus trejos rungtynės. Trečiadienį susitiksime su alytiškiais, kurie šiandien parodė kovą, o penktadienį ir sekmadienį – su Minsko ir Zaporožės komandomis. Tai stiprūs varžovai, gero lygio komandos, tad bus tikrai nelengvos, bet sykiu ir labai įdomios rungtynės. Norėtųsi, kad demonstruotume tokį žaidimą, kokį demonstravome šiandien per pirmąjį kėlinį Vilniuje“, – sakė A.Juškėnas.

Kitose rungtynėse Šiaulių „SM Dubysa“ namuose 34:29 (16:14) įveikė Panevėžio „KKSC-RSSG-Grifo“ ekipą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.