EUROLYGA 2023

J. Truchanovičiaus sugrįžimas pažymėtas pirmuoju „Montpellier“ tašku

Du Lietuvos rankininkai, praėjusią savaitę nevilkėję šalies rinktinės aprangos per Europos čempionato atrankos rungtynes, šeštadienį kovojo Čempionų lygoje.

Jonas Truchanovičius grįžo į aikštę.<br>LRF nuotr.
Jonas Truchanovičius grįžo į aikštę.<br>LRF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 3, 2018, 11:34 PM, atnaujinta Nov 3, 2018, 11:36 PM

Traumą išsigydęs Jonas Truchanovičius po mėnesio pertraukos vėl prisidėjo prie čempiono vardą ginančio „Montpellier“, kuris išvykoje sužaidė lygiosiomis su „Kristianstad“ klubu 29:29 (17:12) ir iškovojo pirmąjį tašką. J.Truchanovičius pelnė 1 įvartį. Jis įmetė pirmąjį komandos įvartį, o paskui dar 6 kartus metė į vartus, bet po lietuvio metimų kamuolys arba pataikydavo į vartininką, arba skriedavo šalia virpstų.

Pirmasis taškas Monpeljė rankininkų nenudžiugino. Jie rungtynių pabaigoje iššvaistė didelę persvarą, kurią įgijo dar pirmojo kėlinio viduryje, kai įmetė net 6 įvarčius be atsako ir pabėgo nuo varžovų 12:7. Po pertraukos „Montpellier“ pranašumas pradėjo mažėti, o 57-ąją min. „Kristianstad“ išlygino rezultatą 27:27. Po to komandos dukart apsikeitė įvarčiais ir galiausiai pasidalijo po tašką.

Ir „Montpellier“, ir „Kristianstad“ per 6 turus iškovojo vos po 1 tašką ir dalijasi paskutinę vietą A grupėje. Joje dėl šešių kelialapių į atkrintamąsias varžybas kovoja aštuonios komandos. Šeštąją vietą užimančios Bresto „Miaškov“ sąskaitoje jau yra 4 taškai.

Gintaro Savukyno treniruojama Ryhimiakio „Cocks“, kurios vartus gina Giedrius Morkūnas, namie pralaimėjo „Elverum“ komandai 25:28 (12:15). G.Morkūnas atrėmė 7 iš 27 metimų.

„Cocks“ geriau pradėjo rungtynes ir pirmavo 6:3, bet „Elverum“ dar pirmojo kėlinio viduryje persvėrė rezultatą ir nuo tada nebeleido Suomijos čempionams išsiveržti į priekį. Tiesa, Ryhimiakio septynetas 55-ąją min. sumažino atsilikimą 23:24, bet tada svečiai iš Norvegijos įmetė keturis įvarčius paeiliui ir mačo baigtis buvo nulemta.

Dar nė karto nelaimėjęs Čempionų lygos debiutantas „Cocks“ irgi iškovojo 2 taškus (dukart sužaidė lygiosiomis) ir D grupėje užima priešpaskutinę penktąją vietą. Iš šios grupės į atkrintamąsias varžybas pateks tik dvi komandos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.