EUROLYGA 2023

Kitąmet bus rengiamas bendras Baltijos šalių ledo ritulio klubų čempionatas

Penktadienį Vilniaus „Pramogų“ arenoje pristatytas naujas visų trijų Baltijos šalių ledo ritulio projektas – Baltijos lyga. Apie galimybę rengti bendrą trijų šalių čempionatą Baltijos tautų federacijos kalbėjo jau kurį laiką.

Nuo kitų metų bus rengiamas ledo ritulio Baltijos lygos turnyras.<br> D.Umbraso nuotr.
Nuo kitų metų bus rengiamas ledo ritulio Baltijos lygos turnyras.<br> D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 9, 2018, 3:12 PM, atnaujinta Nov 9, 2018, 3:25 PM

Iniciatyvą surengti bendrą turnyrą pateikė Latvijos federacija, kurios prezidentas Aigaras Kalvitis neslėpė, kad perėmęs šį postą vienu iš pagrindinių prioritetų laikė Baltijos šalių tarpusavio bendradarbiavimą ir galimybę kartu surengti ne tik bendrą rinktinių turnyrą, tačiau ir varžybas, skirtas Baltijos šalių klubams.

Galiausiai ši idėja taps realybe – sutarta, jog nuo kito sezono bus rengiamas trijų šalių čempionatas. Inauguraciniame turnyre dalyvaus aštuoni klubai – keturios Latvijos aukščiausios lygos komandos ir po du klubus iš Lietuvos ir Estijos.

Aštuonios pirmenybėse dalyvaujančios komandos bus suskirstytos į dvi grupes, kurios varžysis Lietuvos ir Latvijos legendų Sandžio Ozolinio ir Dariaus Kasparaičio vardu pavadintose grupėse bei spalį pradės kovą dėl dviejų kelialapių į kitą turnyro etapą. Visiems klubams sužaidus po šešis mačus, dvi stipriausios kiekvienos grupės komandos pateks į finalo ketverto turnyrą, kuris gruodžio pabaigoje bus surengtas Latvijoje.

Įdėjai rengti Baltijos lygą pritarė ir visos keturios Lietuvos pirmenybėse dalyvausiančios komandos, kurios oficialiai patvirtino norą varžytis naujai sukurtuose pirmenybėse. Tai reiškia, kad kitąmet į Baltijos lygą pateks dvi stipriausios šio sezono Lietuvos pirmenybių ekipos. Visgi, Baltijos lyga neturės įtakos Lietuvos čempionatui, kuris kitąmet ir toliau bus rengiamas su visomis stipriausiomis komandomis.

Bendrame šalių pranešime taip pat buvo pristatyti ir ateinančių metų „Turkish Airlines Baltic Challenge Cup“ turnyrų planai. Kitąmet čempionatą organizuos Latvija, o dar po metų tokią teisę gaus Estijos federacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.