EUROLYGA 2023

Lietuviai rankinio Čempionų lygoje įvarčių nepelnė, bet neliko be taškų

Lietuvos rankininkai per sekmadienį žaistas Čempionų lygos rungtynes įvarčių neįmetė, tačiau jų komandos neliko be taškų. Gintaro Savukyno treniruojama Ryhimiakio „Cocks“, kurios vartus gina Giedrius Morkūnas, septintajame ture namie nugalėjo Tuno „Wacker“ klubą 31:29 (14:18), o Zaporižės „Motor“, kuriai atstovauja Aidenas Malašinskas, savo aikštėje sužaidė lygiosiomis su „Nantes“ ekipa 30:30 (15:14).

 Rankinio Čempionų lyga.<br> Twitter nuotr.
 Rankinio Čempionų lyga.<br> Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 11, 2018, 9:32 PM, atnaujinta Nov 11, 2018, 9:34 PM

„Cocks“. Ryhimiakio komanda iškovojo pirmąją istorijoje pergalę Čempionų lygoje. Suomijos čempionai debiutuoja svarbiausiame žemyno turnyre ir per šešis turus buvo pasiekę dvejas lygiąsias, o dar du sykius nusileido varžovams minimaliu vieno įvarčio skirtumu. Per visas atkakliai vykusias rungtynes G.Savukyno auklėtiniai ilgai pirmavo, tačiau jiems vis pritrūkdavo patirties ir meistriškumo paskutinėmis minutėmis.

Vis dėlto gautos pamokos nenuėjo veltui, ir šį sekmadienį Ryhimiakio rankininkai sugebėjo kokybiškai atlikti visą darbą. Tiesa, jie pirmajame kėlinyje patys buvo įspausti į kampą ir atsiliko 5 įvarčių skirtumu. Tačiau po pertraukos „Cocks“ vis mažino atsilikimą, 52-ąją min. persvėrė rezultatą 26:25 ir galiausiai prispaudė svečius iš Šveicarijos.

G.Morkūnui šios rungtynės susiklostė nelabai sėkmingai. Jis atrėmė 2 iš 13 metimų, bet po pertraukos užleido vietą vartuose kitam „Cocks“ vartininkui Vitalijui Šicko.

„Cocks“ per 7 turus iškovojo 4 taškus ir silpnesniosios pakopos D grupėje užima penktąją vietą. Paskutinėje šeštojoje vietoje yra vos 1 tašką turintis „Wacker“.

Dėl dviejų kelialapių į atkrintamąsias varžybas šioje grupėje varžosi Plocko „Wisla“, Bukarešto „Dinamo“ (po 10 taškų), Leono „Ademar“ (9) ir „Elverum“ (8).

„Cocks“ dar turi aritmetines galimybes patekti į atkrintamąsias varžybas, bet į antrąją vietą grupėje pakiltų nebent fantastiškai palankiai susiklosčius daugeliui aplinkybių. Suomijos čempionams reikia ne tik patiems laimėti visas trejas likusias rungtynes, bet ir sulaukti palankių rezultatų kitų komandų dvikovose.

„Motor“. Sekmadienį labai nedaug iki pergalės trūko ir „Motor“ rankininkams. Zaporižės komanda didžiąją rungtynių dalį pirmavo 1-2 įvarčių skirtumu, bet 53-iąją min. „Nantes“ išlygino rezultatą 27:27.

Po to Ukrainos čempionai dar tris kartus išsiveržė į priekį, bet svečiai iš Prancūzijos kaskart lygindavo rezultatą. Paskutinę ataką „Motor“ rengė ilgiau nei minutę, bet taip ir nesugebėjo „Nantes“ gynyboje rasti bent mažiausią tarpelį.

A.Malašinskas, kuris šeštajame ture pelnė net 10 įvarčių ir buvo išrinktas į geriausių savaitės žaidėjų septynetą, šįkart atakavo labai netaikliai. „Motor“ įžaidėjas 5 kartus metė į varžovų vartus, bet tikslo nepasiekė nė vienas jo metimas. Be to, lietuvis padarė 4 klaidas.

Zaporižės komanda per 7 rungtynes iškovojo 3 taškus ir stipresniosios pakopos B grupėje užima paskutinę aštuntąją vietą. Vis dėlto „Motor“ kol kas dar nieko nerparado, nes iš šios grupės į atkrintamąsias varžybas pateks net šešios komandos, o varžovai pabėgo visai netoli: Celės „Pivovarna Laško“ turi 4 taškus, Zagrebo PPD ir „Skjern“ – po 5, „Flensburg-Handewitt“ – 6, trečiojoje vietoje esantis „Nantes“ – 7.

Į priekį nuskuodė tik du grupės lyderiai Paryžiaus PSG (14 taškų) ir Segedo „Pick“ (10). Beje, PSG yra vienintelė taškų nepraradusi Čempionų lygos komanda.

„Montpellier“. Čempionės vardą ginanti „Montpellier“ šio turo rungtynes žaidė dar trečiadienį ir išvykoje pralaimėjo Manheimo „Rhein-Neckar Löwen“ klubui 27:37 (13:16). Monpeljė ekipos kairysis pusiaukraštinis Jonas Truchanovičius įvarčių neįmetė.

„Montpellier“ kol kas iškovojo tik 1 tašką ir stipresniosios pakopos A grupėje užima paskutinę aštuntąją vietą. Autsaiderius mažiausiai lenkia „Kristianstad“ (3 taškai), Bresto „Miaškov“ (4) ir Vespremo „Telekom“ (6).

Šioje grupėje pirmauja „Barcelona“ (12 taškų), „Rhein-Neckar“, Kielcų „Vive“ ir Skopjės „Vardar“ (po 10).

Silpnesniosios pakopos C grupėje dėl dviejų kelialapių į kitą etapą grupiasi „Bjerringbro-Silkeborg“ (12 taškų), Lisabonos „Sporting“ ir Prešovo „Tatran“ (po 10), o kitos trys komandos jau smarkiai atsiliko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?
Gyvai
Gyvai: Silvester Belt išlydėjimas į „Euroviziją“