EUROLYGA 2023

Teismo kirčio sulaukęs E. Petrauskas: „Kaip galėjau sumušti žmogų, jei ten manęs nebuvo?“

„Aš net neturiu žodžių. Teismas tiki keturis kartus už sukčiavimą kaltinta moterimi ir jos sugalvota pasipelnymo schema, o mano argumentai ir įrodymai netinkami“, – stebėjosi Alytaus teismo nutartimi 2012 metų Londono olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtojas 26-erių Evaldas Petrauskas.

E.Petrauskas grįžta į profesionalų ringą.<br>G.Lažausko/LBF nuotr.
E.Petrauskas grįžta į profesionalų ringą.<br>G.Lažausko/LBF nuotr.
E.Petrauskas grįžta į profesionalų ringą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
E.Petrauskas grįžta į profesionalų ringą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
E.Petrauskas grįžta į profesionalų ringą.
E.Petrauskas grįžta į profesionalų ringą.
E.Petrauskas grįžta į profesionalų ringą.
E.Petrauskas grįžta į profesionalų ringą.
E.Petrauskas grįžta į profesionalų ringą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
E.Petrauskas grįžta į profesionalų ringą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
E.Petrauskas grįžta į profesionalų ringą.<br>Facebook nuotr.
E.Petrauskas grįžta į profesionalų ringą.<br>Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2018-11-12 17:50, atnaujinta 2018-11-12 17:59

Alytaus apylinkės teismas praėjusį penktadienį boksininką Evaldą Petrauską pripažino kaltu dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo ir paskyrė jam laisvės apribojimo bausmę, taip pat olimpiniam prizininkui teks atlyginti nuostolius nukentėjusiajam.

Kaip pranešė teismas, boksininkas nuteistas už tai, kad pernai vasarį prie Alytaus esančio Dailidės ežerėlio išgertuvių metu, kilus žodiniam konfliktui, pargriovė ant žemės nukentėjusįjį bei rankomis ir kojomis sudavė jam į galvą bei veidą.

Nukentėjusiajam nustatytos kraujosruvos odoje ir poodyje – kaktoje ir dešinės akies vokuose, taip pat apatinio žandikaulio lūžimas dešiniajame kampe.

„Visų pirma noriu pasakyti, kad aš skundžiu šį teismo nutarimą aukštesniai instancijai, nes neturiu kito pasirinkimo: kaip galėjau sužaloti žmogų, jei tą dieną, apie kurią kalbama, aš nebuvau Alytuje. Turiu įrodymų, turiu net ir garso įrašą, kuriame nukentėjusysis mokomas, kaip reikia kalbėti ir kaltinti mane, tačiau teismas tų įrodymų nepriima, nes jie negali būti įrodymais“, – situacija piktinosi žinomas šalies boksininkas, jau šį savaitgalį „Siemens“ arenoje kovosiantis „Hero's & KOK World series“ turnyre.

Teismas E.Petrauską pripažino kaltu ir paskyrė jam laisvės apribojimo bausmę vieneriems metams. Teismas atsižvelgė į tai, kad olimpinis prizininkas teisiamas pirmą kartą – anksčiau jo atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas.

Be to, E.Petrauskas turės neatlygintinai išdirbti šimtą valandų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose, kurios rūpinasi neįgaliaisiais, nusenusiais ar kitais žmonėmis, kuriems reikalinga pagalba.

 

Žinomas boksininkas dar ir įpareigotas atlyginti 1,2 tūkst. eurų neturtinę ir 250 eurų turtinę žalą nukentėjusiajam, o valstybei kompensuoti Vilniaus teritorinės ligonių kasos patirtas, apie 500 eurų siekiančias antrinės teisinės pagalbos išlaidas.

– Sakote, kad nebuvote muštynių dieną Alytuje. Bet nukentėjusieji jūs matėte Alytuje“, – lrytas.lt paklausė olimpiečio E.Petrausko.

– Aš jį pirmą kartą pamačiau teisme. Tai neįgalus jaunuolis. Iki tol aš jo nemačiau niekada.

– Kodėl tuomet jis jus kaltina?

– Todėl, kad šioje istorijoje yra kadaise buvusi mano pažįstama mergina L.K. Būtent ji, kaip socialinis darbuotojas, prižiūri tą vaikiną. Sugalvotas planas, kaip būtų galima gauti iš manęs pinigų.

– Tai ta mergina, kuri kažkada jus kaltino smurtu artimoje aplinkoje?

– Taip, ji kaltino mane, kad ją sumušiau, tačiau visi tie kaltinimai subliuško, nes tai yra netiesa. Iki teismo tąkart bandymas mane nuteisti ir byla „nenuėjo“, dabar sugalvotas naujas planas.

– Sakote, kad turite kažkokius įrodymus?

– Taip, teismui pateikiau garso įrašą, kuriame L.K moko, ką reikia sakyti dėl sumušimo, kaip elgtis teisme. Be to, kaip įrodymas buvo pateikta, kad keli mano draugai matė, kaip aš mušiau tą vaikiną. Teisme jie kategoriškai paneigė tas kalbas. Nesuprantu, kodėl manimi netikima, netikima mano įrodymais ir pateiktais garso įrašais, o kitos pusės kalbos priimamos kaip faktas, nors nėra jokių įrodymų. Dar kartą kartoju, nebuvau sumušimo dieną Alytuje ir ieškovai neturi jokių įrodymų, kad aš dariau kažką blogo tam vaikinui.

– Kas tame garso įraše pateikta?

– Tiesiog tas neįgalus vaikinas L.K. mokomas meluoti. Ta mergina keturis kartus už sukčiavimą buvo teisiama, ji nori pinigų, todėl sukūrė eilinį planą pasipelnyti. Tačiau aš sieksiu įrodyti, kad esu nekaltas.

– Olimpietis, tapęs kriminaliniu nusikaltėliu. Skamba nekaip.

– Būtent. Darysiu viską, kad tik įrodyčiau tiesą, nes kitaip ta neesanti dėmė niekada nenusiplaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.