EUROLYGA 2023

Buriuotoja V. Andrulytė papasakojo apie šansus iškovoti olimpinį kelialapį

26-erių metų Viktorija Andrulytė praėjusią savaitę buvo išrinkta geriausia Lietuvos buriuotoja. Toks įvertinimas jai atiteko jau ketvirtąjį kartą. Anksčiau ji geriausia šalies buriuotoja buvo pripažinta 2013, 2014 ir 2017 metais. Tiesa, pati buriuotoja šių metų sezoną vertina dvejopai.

26-erių metų Viktorija Andrulytė praėjusią savaitę buvo išrinkta geriausia Lietuvos buriuotoja.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
26-erių metų Viktorija Andrulytė praėjusią savaitę buvo išrinkta geriausia Lietuvos buriuotoja.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-11-23 18:27

„Geriausios buriuotojos vardas, man asmeniškai, yra labai svarbus Lietuvos mastu. Jis parodo mano įdėtą darbą ir pasiektus rezultatus. Lietuvoje konkurencija nėra labai didelė, todėl viską lemia užsienyje pasiekti rezultatai, o aš dažniausiai ir dalyvauju varžybose užsienio šalyse“, – naujienų agentūrai ELTA pasakojo V.Andrulytė.

Šiame sezone V.Andrulytė sėkmingai startavo pasaulio taurės etapuose, bet svarbiausias startas – planetos pirmenybės – jai nesusiklostė sėkmingai. Nors 2017 metų planetos pirmenybėse Olandijoje ji pasiekė geriausią savo karjeros rezultatą ir užėmė aštuntąją vietą, šių metų čempionate Danijoje ji liko vos 46-a. Šis čempionatas buvo svarbus tuo, kad jame buvo kovojama dėl pirmų 18 kelialapių į 2020 metų Tokijo olimpines žaidynes.

„Pasaulio čempionatas sumaišė visas kortas. Bet toks rezultatas buvo ne dėl to, kad nebuvome pasiruošę. Tiesiog dėl permainingų oro sąlygų varžybos šiek tiek priminė loteriją ir atsirado daug naujų, jaunų buriuotojų, kurie iškovojo olimpinius kelialapius. Iš esmės, oro sąlygos dalino tuos kelialapius, todėl tragedijos iš to nedarome“, – teigė buriuotoja.

Dėl olimpinio kelialapio V.Andrulytė kovos 2019 metų planetos čempionate, kur bus išdalinta dar 10 kelialapių. Olimpinėse žaidynėse šalims taikoma kvota yra griežta – vienai šaliai vienoje jachtų klasėje gali atstovauti tik vienas sportininkas. Dar du olimpiniai kelialapiai bus išdalinti Europos čempionate.

„Šių metų čempionate buvau ketvirta iš tų, kurios nepateko į olimpines žaidynes, todėl manau, kad kitąmet šansų bus nemažai“, – sakė V.Andrulytė.

Lietuvos buriuotoja prisipažino, kad iš šių metų buvo galima nemažai pasimokinti.

„Pasaulio čempionatas parodė, kad mes su treneriu neįvertinome oro sąlygų, nes startai kiekvieną kartą buvo vis kitose vietose, o varžybos, kaip minėjau, priminė loteriją“, – kalbėjo buriuotoja.

Pasaulio taurės etape Japonijoje rugsėjo mėnesį V.Andrulytė užėmė 15-ąją vietą. Varžybos vyko būtent toje vietoje, kur bus rengiama olimpinė buriavimo regata.

„Sąlygos Tokijuje buvo gana sunkios, todėl reikės daug treniruotis. Ten vyrauja stiprios srovės, vėjas permainingas. Jis gali būti ir skirtingo greičio, ir skirtingų krypčių. Ten buvau jau antrą kartą, su treneriu daug analizavome šias vietas, todėl dar sieksime ten kuo daugiau pasitreniruoti ir dar labiau prisitaikyti prie tokių sąlygų“, – pabrėžė geriausia Lietuvos buriuotoja.

V.Andrulytė šią savaitę išvyko į trijų savaičių stovyklą Ispanijoje, kur vyks ne tik treniruotės, bet ir varžybos. Sausio mėnesį lauks antrasis pasaulio taurės etapas Majamyje (JAV).

„Dabar renku taškus, kad patekčiau į finalinį pasaulio taurės etapą“, – pridūrė buriuotoja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.