EUROLYGA 2023

Ieties metikė Liveta Jasiūnaitė: „Svajonė išsipildė, bet norisi daugiau“

Šiemet Europos lengvosios atletikos čempionate Berlyne (Vokietija) nustebinusi ieties metikė Liveta Jasiūnaitė gali mėgautis naujomis šlovės valandomis – ji pirmą kartą buvo pripažinta geriausi Lietuvos lengvaatlete.

 Liveta Jasiūnaitė )dešinėje) su trenere Terese Nekrošaite.<br> A.Pliadžio nuotr.
 Liveta Jasiūnaitė )dešinėje) su trenere Terese Nekrošaite.<br> A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 25, 2018, 10:44 PM, atnaujinta Nov 25, 2018, 10:48 PM

„Didžiulė garbė tapti geriausia Lietuvos lengvaatlete. Manau, kad kiekvienas sportininkas svajoja apie olimpines žaidynes, o taip pat – tapti geriausiu savo sporto šakos atstovu šalyje. Todėl tai man yra svajonės išsipildymas. Prieš sezoną apie tai net negalvojau. Ir Europos čempionato medalis, ir geriausios Lietuvos lengvaatletės vardas labai skatina siekti daugiau“, – kalbėjo L.Jasiūnaitė.

Europos čempionato finale L.Jasiūnaitė sėkmingiausiu, ketvirtuoju, bandymu ietį nusviedė 61 m 59 cm ir iškovojo bronzą.

Sportininkė tikisi, kad kitais metais rezultatai bus dar aukštesni: „Kitas sezonas laukia labai įtemptas, bus daug sunkių startų. Norėčiau debiutuoti Deimantinės lygos varžybose, taip pat lauks pasaulio čempionatas. Tikiuosi, kad jame ietį mesiu toliau nei Europos pirmenybėse.“

Metų „Kylančia žvaigžde“ buvo išrinkta šuolininkė į aukštį Urtė Baikštytė. Tai – jau antras toks jos įvertinimas. Pirmą sykį ji šioje nominacijoje nugalėjo 2016 metais. U.Baikštytė pasaulio jaunimo čempionate pagerino asmeninį rekordą ir užėmė šeštą vietą (1 m 87 cm).

„Labai smagu gauti šį apdovanojimą antrą kartą. Šiais metais laimėti nesitikėjau, nes visi nominantai buvo stiprūs. Metai buvo banguoti: sezono pradžioje turėjau daug traumų, nebuvau tikra, ar galėsiu vykti į pasaulio jaunimo čempionatą, bet jame pavyko pasiekti geriausią formą. Labai džiaugiuosi“, – sakė U.Baikštytė.

Jaunoji sportininkė kitais metais dalyvaus universiadoje ir Europos jaunimo (iki 23 metų) čempionate. Jei bus galimybių, ji ketina startuoti ir svarbiausiose suaugusių varžybose.

„Nenoriu užsibrėžti konkrečių ribų, bet 1 m 90 cm šokti kitąmet norėčiau“, – apie kitų metų tikslus teigė U.Baikštytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.