EUROLYGA 2023

Nojus Čypas pagerino jėgos trikovės jaunių pasaulio rekordą

Septyniolikmetis Nojus Čypas Kaune vyksiančiame Europos jėgos trikovės jaunučių, jaunimo ir atvirajame čempionate pagerino pasaulio rekordą – lietuvis „mirties traukos“ rungtyje išrovė 261,5 kg sveriančią štangą ir puse kilogramo pagerino prancūzui Turki Souleimanui priklausiusį pasaulio rekordą.

 N.Čypas pagerino pasaulio rekordą.
 N.Čypas pagerino pasaulio rekordą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 25, 2018, 2:01 PM, atnaujinta Nov 25, 2018, 2:05 PM

Lietuvis pelnė pelnė aukso medalį „mirties traukos“ rungtyje, o svorio kategorijoje iki 74 kg bendrojoje įskaitoje N.Čypas su 566 taškais liko ketvirtas.

Šioje svorio kategorijoje aukso medalį pelnė prancūzas T.Souleimanas, antroje vietoje liko norvegas Simenas Johnsonas Myrvoldas, trečią vietą užėmė lenkas Dawidas Krolis.

Lietuvis teigė, kad apie rekordo gerininimą galvojo ir prieš varžybas, mat šie metai jam yra paskutiniai jaunių kategorijoje, todėl norėjosi turėti savo sąskaitoje bent vieną tokį pasiekimą.

„Varžybos buvo tikrai aukšto lygio, susirinko pajėgiausi sportininkai. Apie rekordo gerinimą buvome galvoję, planuose tikrai buvo, bet buvau nusiteikęs kiek skeptiškai. Džiaugiuosi, kad viskas pavyko puikiai“, – sakė N.Čypas.

N.Čypas rugsėjo mėnesį Pietų Afrikos Respublikoje vykusiame pasaulio jaunių ir jaunimo jėgos trikovės čempionate svorio kategorijoje iki 74 kg iškovojo pasaulio vicečempiono titulą.

Po pirmųjų dviejų Europos jėgos trikovės jaunučių, jaunimo ir atvirojo čempionato varžybų dienų Lietuvos sportininkai bendroje įskaitoje užima 7-ąją vietą. Vyrų ir moterų grupėse lyderių pozicijas išlaiko Rusija, Ukraina, Lenkija ir Čekija.

Lietuvos jėgos trikovės federacijos Prezidentas Antanas Jodauga teigė, kad rezultatai geri: „Esame labai patenkinti rezultatais. Lygiuojamės į stipriausias šio sporto šalis Europoje. Į šį čempionatą delegavome daug sportininkų, kurie čia įgis daug patirties. Nojus visą šį sezoną demonstravo puikius rezultatus ir labai tikėjausi, kad ir šio čempionato metu jis pasirodys puikiai.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: iniciatyvą balsuoti už dvigubą pilietybę VRK kaltina agitavimu