EUROLYGA 2023

Du Lietuvos rankininkai bombardavo varžovų vartus per Čempionų lygos rungtynes

Lietuvos rankininkai sekmadienį žaidė rezultatyviai, bet jų komandų rezultatai Čempionų lygos devintajame ture buvo skirtingi. Aidenas Malašinskas vedė Zaporižės „Motor“ į triuškinamą pergalę, o Jonas Truchanovičius su komandos draugais iš „Montpellier“ dar sykį buvo priversti pajusti apmaudaus pralaimėjimo kartėlį.

 Lietuvos rankininkai sekmadienį žaidė rezultatyviai.<br> Lrytas.lt montažas
 Lietuvos rankininkai sekmadienį žaidė rezultatyviai.<br> Lrytas.lt montažas
Aidenas Malašinskas pelnė 9 įvarčius.<br>Ovni Estadio Puerto De Sagunto nuotr.
Aidenas Malašinskas pelnė 9 įvarčius.<br>Ovni Estadio Puerto De Sagunto nuotr.
Jonas Truchanovičius pelnė 6 įvarčius.<br>LRF nuotr.
Jonas Truchanovičius pelnė 6 įvarčius.<br>LRF nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 26, 2018, 8:47 AM

Įsibėgėjantis „Motor“ savo aikštėje nugalėjo Celės „Pivovarna Laško“ komandą 36:27 (18:12). A.Malašinskas pelnė 9 įvarčius ir buvo rezultatyviausias rungtynių žaidėjas. Zaporižės ekipos atakų organizatorius nuo sezono pradžios pelnė jau 47 įvarčius ir turnyro rezultatyviausių rankininkų rikiuotėje pakilo į aštuntąją vietą.

„Montpellier“ namie nusileido „Kristianstad“ klubui 30:31 (16:16). J.Truchanovičius pelnė 6 įvarčius ir du kartus buvo pašalintas 2 min. Iki šio turo J.Truchanovičius buvo įmetęs tik 3 įvarčius. Tiesa, jis spalio mėnesį praleido ketverias rungtynes dėl traumos.

„Motor“. Sekmadienį „Motor“ rankininkai dominavo nuo rungtynių pradžios. Šeimininkai jau 21-ąją min. triuškino Slovėnijos čempionus 13:5. Ukrainos čempionams per šią atkarpą net 4 įvarčius pelnė A.Malašinskas. Jis prisidėjo ir prie daugumos kitų įvarčių, kuriuos po juvelyrinių lietuvio perdavimų įmetė „Motor“ linijos žaidėjai. Likusią mačo dalį Zaporižės komandai tereikėjo numalšinti nežymius „Pivovarna Laško“ atsigavimo požymius.

Per 9 rungtynes 7 taškus iškovojęs „Motor“ stipresniosios pakopos B grupėje pakilo į penktąją vietą. Į atkrintamąsias varžybas iš šios grupės pateks šešios komandos.

Tris autsaiderius „Skjern“, Zagrebo PPD ir „Pivovarna Laško“ klubus Zaporižės rankininkai lenkia vos vienu tašku. Kita vertus, trečiąją vietą besidalinantys „Nantes“ ir „Flensburg-Handewitt“ turi po 8 taškus ir vos vienu tašku lenkia „Motor“ klubą.

Šioje grupėje pirmauja Paryžiaus PSG (16 taškų) ir Segedo „Pick“ (15). Grupės lyderiai šeštadienį kovojo tarpusavyje, o jų mače minimalią pergalę 33:32 šventė Vengrijos čempionas „Pick“.

Nors PSG ir „Pick“ jau gali būti ramūs dėl vietų atkrintamosiose varžybose, intriga grupėje dar neišblėso. Lyderiai ir toliau kovos dėl pirmosios vietos, nes grupės nugalėtojai iškart pateks į ketvirtfinalį, o kitoms komandoms reikės žaisti aštuntfinalyje.

„Montpellier“. Prancūzijoje rungtynės vyko daug atkakliau. Monpeljė ekipa antrojo kėlinio pradžioje keliskart buvo nutolusi trijų įvarčių skirtumu, bet persvaros neišsaugojo. Paskutinėmis akimirkomis, „Montpellier“ lyderiui Melvynui Richardsonui (jis pelnė net 11 įvarčių) įmetus baudinį ir dar sykį išlyginus rezultatą, pakvipo lygiosiomis, tačiau be vieno pašalinto rankininko žaidęs „Kristianstad“ surengė žaibišką ataką, kurią puikiu metimu iš nulinio kampo pabaigė „Kristianstad“ klubui pergalę išplėšęs 18-metis Valteris Chrintzas.

Čempionų lygos nugalėtojo vardą ginantis „Montpellier“ šį sezoną iškovojo vos 3 taškus ir A grupėje užima paskutinę aštuntąją vietą. Tiesa, galimybės patekti į atkrintamąsias varžybas dar neprarastos, nes „Kristianstad“ ir Bresto „Miaškov“ sąskaitose yra po 5 taškus. Iki grupės varžybų pabaigos liko penki turai.

Kitos komandos jau nutolo. „Barcelona“ turi 16 taškų, Kielcų „Vive“ – 12, Skopjės „Vardar“ – 11, Manheimo „Rhein-Neckar Löwen“ ir Vespremo „Telekom“ – po 10.

Grupės lyderių dvikovoje „Barcelona“ šeštadienį rezultatyviausiose sezono rungtynėse svečiuose 42:36 nugalėjo „Vive“ rankininkus.

„Cocks“. Gintaro Savukyno treniruojamas Ryhimiakio „Cocks“, kurio vartus gina Giedrius Morkūnas, trečiadienį išvykoje pralaimėjo Bukarešto „Dinamo“ klubui 22:24.

Čempionų lygos debiutantas „Cocks“ per 9 turus iškovojo 4 taškus ir silpnesniosios pakopos D grupėje užsitikrino penktąją vietą. Paskutinėje šeštojoje vietoje liks Tuno „Wacker“ (1 taškas).

Likus vienam turui iki pirmojo etapo pabaigos, kelialapį į atkrintamąsias varžybas užsitikrino D grupės lyderė Plocko „Wisla“ (14 taškų), o dėl antrojo kelialapio vis dar grumiasi net trys komandos „Dinamo“, „Elverum“ (po 12) ir Leono „Ademar“ (11).

Silpnesniosios pakopos C grupėje dėl dviejų kelialapių varžosi „Bjerringbro-Silkeborg“, Lisabonos „Sporting“ (po 14 taškų) ir Prešovo „Tatran“ (12).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.