EUROLYGA 2023

Rusijos milijardierius tapo pasaulio sportinio šaudymo vadovu

Vladimiras Lisinas laimėjo įtemptus rinkimus ir tapo pasaulio šaudymo federacijos (ISSF) vadovu. Rinkimuose Rusijos miljardierius tik keturiais balsais (148:144) nukonkuravo italą Luciano Rossi. Abu iki tol buvo ISSF viceprezidentai.

Vladimiras Lisinas tapo Tarptautinės šaudymo federacijos prezidentu.<br>Sputnik/Scanpix nuotr. 
Vladimiras Lisinas tapo Tarptautinės šaudymo federacijos prezidentu.<br>Sputnik/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-12-01 17:18, atnaujinta 2018-12-01 17:20

V.Lisinas tapo pirmuoju nauju ISSF prezidentu per 38-erius metus, nes tiek ilgai federacijai prieš tai vadovavo meksikietis Olegario Vazquezas Rana.

„Forbes“ skaičiavimais, geležies gamybos ir prekybos magnatas V.Lisinas valdo 19,1 mlrd. JAV dolerių turtą. Jis yra ir Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) rinkodaros komiteto narys.

V.Lisinas tapo antruoju rusu, kuris vadovauja tarptautinei olimpinei sporto federacijai. Ališeras Usmanovas, esantis ir krepšinio klubo Maskvos srities „Chimki“ rėmėju, diriguoja fechtavimo federacijai.

Į postą pretendavęs italas L.Rossi rinkimuose dalyvavo po 20-ies savaičių diskvalifikacijos, skirtos už ISSF etikos taisyklių pažeidimus. Iš pradžių jam buvo numatyta trejų metų bausmė dėl lobistinių derinimų keisti 2020 metų Tokijo olimpinių žaidynių šaudymo rungtis reklamuojant savo kandidatūrą į ISSF prezidento pareigas, bet galiausiai terminą sutrumpino Sporto arbitražo teismas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.