EUROLYGA 2023

A. Paulauskas tapo Europos jėgos trikovės čempionu

Lietuvis Amandas Paulauskas Kaune vyksiančiose Europos jėgos trikovės čempionate, svorio kategorijoje iki 120 kilogramų iškovojo aukso medalį. A. Paulauskas surinko 907,5 taško ir tik po atkaklios kovos palaužė lenką Piotrą Sadowskį, kuris surinkęs 900 taškų užėmė antrą vietą, trečioje vietoje liko lenkas Mateusz Grzesik, kurio sąskaitoje 872,5 taško.

 A.Paulauskas tapo čempionu.
 A.Paulauskas tapo čempionu.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 2, 2018, 11:47 PM, atnaujinta Dec 3, 2018, 12:30 PM

A.Paulauskas po pergalės sakė, kad tai buvo saldus revanšas lenkui P. Sadowski: „Prieš penkis mėnesius Kanadoje taip pat tarp mūsų vyko labai lygi kova, tik tuomet jis liko antras, o aš trečias, šį kartą pavyko atsirevanšuoti“.

Kova tarp A.Paulausko ir P. Sadowski virė nuo pat pirmosios rungties – abu sportininkai buvo laikomi šios svorio kategorijos favoritais. Paskutinėje rungtyje – „mirties trauka“ A. Paulauskas trečiuoju bandymu iškėlė 340 kilogramų sveriančią štangą, taip pagerino savo asmeninį rekordą ir užsitikrino aukso medalius.

Lenkas P. Sadowski turėjo galimybę aplenkti lietuvį, tačiau neiškėlė 350 kilogramų sveriančios štangos. A. Paulauskas sako, kad taktikai buvo skiriamas labai didelis dėmesys ir, akivaizdu, šį kartą ji pasiteisino.
„Laukėme labai stipraus pasipriešinimo. Taktikai buvo skiriama labai daug dėmesio visose rungtyse ir visada vyko skaičiavimas“, - sakė A. Paulauskas.

Sportininkas žurnalistams sakė, kad pasiruošimas šiam čempionatui buvo kiek kitoks nei įprastai.

„Čempionatui ruošėmės su trenerius Nojumi Berlinsku. Naudojom naujas technikas ir metodikas, ir tikrai jos pasiteisino. Patobulėjome ir dabar bendroje sumoje surenku 30 – 40 kilogramų per varžybas daugiau ir visas pasiruošimas buvo labai geras“, - sakė A. Paulauskas

Treneris N. Berlinskas sakė, kad visų varžybų metu teko daug dėmesio skirti varžovų analizei: „Tam, kad būtų parenkami tinkami svoriai, reikėjo žiūrėti kiek ir kaip lengvai svorį iškelia kiti sportininkai, koks jų nusiteikimas“, - sakė N. Berlinskas.

Treneris taip pat teigė, kad A. Paulauskui gerai pasirodyti padėjo ir tai, kad varžybos vyko Lietuvoje.
„Pats tonusas nebuvo pats geriausias – Amandui teko staigia numesti svorio, teko prisitaikyti prie naujos vietos po kelionės, bet Amando nusiteikimas buvo labai geras ir tikėjome, kad jis iškels ir tuos 340 kilogramų“, - sakė N. Berlinskas.

Kaune vykusiame Europos jėgos trikovės jaunučių, jaunimo ir atvirajame čempionate Lietuvos rinktinė iškovojo keturis medalius, visi dalyvavę rinktinės sportininkai pagerino savo asmeninius rekordus.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.