EUROLYGA 2023

Maža paguoda Lietuvos rankininkėms – pergalė prieš Suomiją

Lietuvos moterų rankinio rinktinei pavyko pergale užbaigti pasirodymą Šveicarijoje vykstančiame pasaulio čempionato atrankos etape. Pirmąsias dvi rungtynes apmaudžiai pralaimėję lietuvaitės paskutinę dieną 34:25 įveikė Suomijos rankininkes.

 Lietuvos rankininkės įveikė suomes, tačiau tai buvo menka paguoda 
 Lietuvos rankininkės įveikė suomes, tačiau tai buvo menka paguoda 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 2, 2018, 7:29 PM

Nors realu, jog ši pergalė leis pakilti į antrąją turnyrinės lentelės vietą (tam reikia Šveicarijos pergalės prieš Farerų salas), tačiau į kitą etapą mūsų rinktinė žengti kaip geriausia antroji visų grupių komanda negali. Pirmoje grupėje antrą vietą užėmusios graikės surinko 4 taškus ir jos kol kas realiausiai pretenduoja į papildomą kelialapį.

Lietuvos rinktinė susitikimą su suomėmis pradėjo puikiai nusiteikusios ir po lietuvaičių spurto 5:0, varžovių treneris buvo priverstas prašyti pirmosios minutės pertraukėlės. Lietuvos rinktinė pirmoje rungtynių pusėje apsukų nemažino ir iki ilgosios pertraukos susikūrė sau solidžią 8 įvarčių persvarą (17:9).

Nors antrajame kėlinyje žaidimas jau kiek apsilygino, tačiau artėti prie nutolusių mūsų šalies rankininkių suomės neįstengė. Lietuvos rinktinė susikrautos persvaros per antrąjį kėlinį ne tik, kad neišvaistė, bet dar ir padidino persvarą vienu įvarčiu – 34:25.

Įvarčius Lietuvai pelnė: Greta Kavaliauskaitė 12, Audinga Kniubaitė 6, Brigita Ivanauskaitė ir Austėja Rimkutė po 4, Marija Gedroit 3, Jūratė Žilinskaitė 2, Lina Abramauskaitė, Ugnė Kavelenkaitė, Simona Kolosovė, Dovilė Ilčiukaitė po 1.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.