EUROLYGA 2023

Prieš žiemos pertrauką Lietuvos rankininkų klubai Čempionų lygoje patyrė nesėkmes

 

Aidenas Malašinskas<br>D.Umbraso nuotr.
Aidenas Malašinskas<br>D.Umbraso nuotr.
Aidenas Malašinskas<br>Facebook nuotr.
Aidenas Malašinskas<br>Facebook nuotr.
Aidenas Malašinskas
Aidenas Malašinskas
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 2, 2018, 11:29 PM

Paskutinės prieš žiemos pertrauką Čempionų lygos rungtynės liūdnai susiklostė abiem geriausiems Lietuvos rankininkams Aidenui Malašinskui iš Zaporižės „Motor“ ir Jonui Truchanovičiui iš „Montpellier“. Savaitgalį 10-ajame ture jų komandos patyrė pralaimėjimus.

„Motor“ šeštadienį išvykoje nusileido Zagrebo PPD klubui 25:27 (11:14), o A.Malašinskas įmetė 2 įvarčius (3 kartus metė į vartus). „Montpellier“ sekmadienį svečiuose pralaimėjo Vespremo „Telekom“ ekipai 19:25 (11:15), o J.Truchanovičius įvarčių nepelnė (4 kartus metė į vartus) ir kartą buvo pašalintas 2 min.

Ir „Motor“, ir „Montpellier“ dar pirmajame kėlinyje atsiliko nuo šeimininkų, o po pertraukos nesugebėjo pakeisti įvykių eigos sau palankia linkme.

Po šių rungtynių Čempionų lygoje prasideda ilga pertrauka. Kitos rungtynės bus žaidžiamos tik vasario mėnesį, kai pasibaigs sausį Vokietijoje ir Danijoje vyksiantis pasaulio čempionatas. Po žiemos pertraukos stipresniosios pakopos A ir B grupių fomandos dar sužais keturių turų rungtynes.

Prieš likusią grupių etapo dalį geresnėje padėtyje yra Zaporižės komanda. Ji per 10 turų iškovojo 7 taškus ir B grupėje dalijasi šeštąją vietą su Celės „Pivovarna Laško“ (į atkrintamąsias varžybas pateks šešios komandos). „Motor“ tik vienu tašku lenkia autsaiderę „Skjern“ (6 taškai), bet labai nedaug atsilieka nuo PPD (8), „Nantes“ (9) ir „Flensburg-Handewitt“ (10).

Aiškūs B grupės lyderiai yra Paryžiaus PSG (18) ir Segedo „Pick“ (15).

Čempiono lygos nugalėtojo vardą ginantis Monpeljė klubas iškovojo vos 3 taškus ir A grupėje užima paskutinę aštuntąją vietą. Tiesa, viltys dar neprarastos, nes šeštąją vietą besidalinantys Bresto „Miaškov“ ir „Kristianstad“ turi po 5 taškus.

Kelialapius į atkrintamąsias varžybas A grupėje jau užsitikrino „Barcelona“ (18), Skopjės „Vardar“ (13), Manheimo „Rhein-Neckar Löwen“, Kielcų „Vive“ ir „Telekom“ (po 12).

A.Malašinskas per 10 rungtynių įmetė 49 įvarčius ir rezultatyviausių turnyro žaidėjų sąraše užima 16-ąją vietą. „Motor“ įžaidėjas net tris kartus buvo išrinktas į savaitės geriausių rankininkų septynetą. Visą spalį dėl traumos praleidęs J.Truchanovičius žaidė 6 rungtynes, per jas pelnė 9 įvarčius ir 3 kartus buvo pašalintas 2 min.

Silpnesniosios pakopos C ir D grupėse varžybos jau baigėsi. Kelialapius į atkrintamąsias varžybas iškovojo po dvi komandas: C grupėje – „Bjerringbro-Silkeborg“ (16) ir Lisabonos „Sporting“ (14), D grupėje – Bukarešto „Dinamo“ ir Plocko „Wisla“ (po 14).

Vasario pabaigoje atkrintamųjų varžybų pirmajame etape „Bjerringbro-Silkeborg“ susitiks su „Wisla“, „Dinamo“ – su „Sporting“.

Gintaro Savukyno treniruojama Ryhimiakio „Cocks“ ekipa, kurios vartus gina Giedrius Morkūnas, iškovojo 6 taškus ir D grupėje užėmė penktąją vietą.

Pirmą kartą Čempionų lygoje rungtyniavę Suomijos čempionai per du pirmuosius turus sužaidė lygiosiomis su Leono „Ademar“ ir Tuno „Wacker“, o antrajame rate nugalėjo „Wacker“ ir „Wisla“ komandas.

Grupių lentelės

Stipresnioji pakopa

A grupė: 1. „Barcelona“ – 18, 2. Skopjės „Vardar“ – 13, 3. Manheimo „Rhein-Neckar Löwen“ – 12, 4. Vespremo „Telekom“ – 12, 5. Kielcų „Vive“ – 12, 6. Bresto „Miaškov“ – 5, 7. „Kristianstad“ – 5, 8. „Montpellier“ – 3.

B grupė: 1. Paryžiaus PSG – 18, 2. Segedo „Pick“ – 15, 3. „Flensburg-Handewitt“ – 10, 4. „Nantes“ – 9, 5. Zagrebo PPD – 8, 6. Zaporižės „Motor“ – 7, 7. Celės „Pivovarna Laško“ – 7, 8. „Skjern“ – 6.

Grupių nugalėtojai pateks į ketvirtfinalį, komados, kurios užims 2-6 vietas – į aštuntfinalį.

Silpnesnioji pakopa

C grupė: 1. „Bjerringbro-Silkeborg“ – 16, 2. Lisabonos „Sporting“ – 14, 3. Prešovo „Tatran“ – 14, 4. Čechovo „Medvedi“ – 8, 5. Stambulo „Beşiktaş“ – 6, 6. Skopjės „Metalurg“ – 2.

D grupė: 1. Bukarešto „Dinamo“ – 14, 2. Plocko „Wisla“ – 14, 3. „Elverum“ – 13, 4. Leono „Ademar“ – 12, 5. Ryhimiakio „Cocks“ – 6, 6. Tuno „Wacker“ – 1.

Po dvi geriausias grupių komandas pateko į atkrintamųjų varžybų pirmąjį etapą. Jame žais: „Bjerringbro-Silkeborg“ – „Wisla“ ir „Dinamo“ – „Sporting“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.