EUROLYGA 2023

Paaiškėjo LRF taurės pusfinalio dalyviai

Po savaitgalį sužaistų likusių „CBet“ LRF taurės ketvirtfinalio etapo kovų paaiškėjo visos keturios vyrų finalo ketverto dalyvės. Savo varžovus įveikę į kitą etapą pateko Klaipėdos „Dragūno“, Kauno „Granito – Kario“, Vilniaus VHC „Šviesos“ ir HC „Vilniaus“ ekipos.

 LRF taurėje buvo sužaisti ketvirtfinalių kačai.
 LRF taurėje buvo sužaisti ketvirtfinalių kačai.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 3, 2018, 1:08 PM, atnaujinta Dec 3, 2018, 1:09 PM

Įnirtingiausia kova vyko tarp Kauno „Ąžuolo – KTU“ ir VHC „Šviesos“ ekipų. Pirmąsias rungtynes Vilniuje dviejų pranašumu laimėję „Šviesos“ rankininkai atsakomosiose rungtynėse net kelis kartus buvo atsidūrę itin kebliose situacijose. Jau įpusėjus pirmajam rungtynių kėliniui kauniečiai buvo atitrūkę 6 įvarčiai (11:5), o po pirmojo kėlinio pirmavo net 7 (20:13).

Net ir antrojo kėlinio pradžia kauniečiams nežadėjo didesnių problemų. Prabėgus 10 minučių jie jau turėjo 8 įvarčių persvarą (25:17). Vis tik tada skirtumas tarp komandų ir pradėjo po truputį tirpti. Valdo Drabavičiaus vedama „Šviesa“ dešimties minučių atkarpą laimėjo 11:5 ir skirtumą sumažino iki vos dviejų įvarčių (30:28). Rungtynių kontrolė paleidusi „Ąžuolo KTU“ ekipa jos susigrąžinti nebeįstengė ir atsakomasis šių komandų mačas baigėsi lygiosiomis 35:35. Atsivežtos dviejų įvarčių persvaros vilniečiams užteko, jog keliautų į kitą etapą.

Sostinės ekipai net vienuolika įvarčių pelnė Valdas Drabavičius, 6 pridėjo Šarūnas Ugianskis. „Ąžuolo – KTU“ gretose išsiskyrė 10 pelnęs Karolis Jankauskas ir 9 kartus pasižymėjęs Deividas Jovaišas.

Kaune vyko dar vienos atsakomosios „CBet“ LRF taurės ketvirtfinalio rungtynės tarp „Granito – Kario“ ir Alytaus „Varsos – Stronglaso“. Po pirmojo susitikimo Alytuje vieno įvarčio persvarą turėjo „Varsa – Stronglasas“, tačiau rungtynėse Kaune jiems atsilaikyti jau nepavyko ir kauniečiai šventė pergalę rezultatu 32:21.

Jau pirmajame kėlinyje Valdemaro Novickio auklėtiniai įjungė aukštesnę pavarą nei varžovai ir ėmė krautis pranašumą. Įpusėjus kėliniui kauniečiai pirmavo (6:3), prieš ilgąją pertrauką persvara siekė net 8 įvarčius (16:8). Nors antroje rungtynių pusėje žaidimas kiek apsilygino, tačiau intrigos grąžinti „Varsa – Stronglasas“ jau neįstengė. Visos jų pastangos atsimušė į geležinę kauniečių gynybą, o galutiniame rezultate praėjusių metų nugalėtojai šventė pergalę rezultatu 31:22. To nesunkiai užteko, jog panaikintų vieno įvarčio deficitą atsivežtą iš Alytaus. Praėjusiais metais šios dvi ekipos žaidė „CBet“ LRF taurės pusfinalyje ir tuomet taip pat buvo stipresnis Kauno klubas.

Rezultatyviausiai „Granito – Kario“ gretose rungtyniavo puikų sezoną žaidžiantis Tadas Bučinskas – 13 įvarčių, 7 kartus pasižymėjo Karolis Grigas. Alytaus klube rezultatyviausias buvo 7 įvarčius pelnęs Nedas Buronko, 4 pridėjo Gintautas Adamkevičius.

Mažiausiai intrigos būta HC „Vilniaus“ ir Molėtų „InTransport“ antrajame mače. Po pirmųjų rungtynių išvykoje Vilniaus klubas turėjo net 10 įvarčių persvarą ir jiems tereikėjo sutvarkyti formalumus prie savųjų žiūrovų. Tą vilniečiai ir padarė, antrąjį susitikimą laimėdami 33:24 (17:14).

Vilniečiai į finalo ketverto varžybas pateko po vienerių metų pertraukos, kadangi pernai ketvirtfinalyje jie nusileido VHC „Šviesai“, o prieš du metus HC „Vilnius“ nužygiavo iki pat „CBet“ LRF taurės finalo ir tik jame pralaimėjo „Granitui – Kariui“. Molėtams taip buvo antrasis bandymas dalyvauti LRF taurės varžybose ir jis vėl baigėsi iškritimu ketvirtfinalyje.

Rezultatyviausias HC „Vilniaus“ gretose atsakomajame mače buvo Domantas Raudonius – 6 įvarčiai, po penkis pelnė Martynas Lapinskas ir Robertas Skobas. Molėtams 7 įvarčius pelnė Mindaugas Agurkis, 4 kartus pasižymėjo Deividas Matulis.

Kiek anksčiau vietą finalo ketverto varžybose jau buvo užsitikrinęs Klaipėdos „Dragūnas“, kuris du kartus įveikė Šiaulių SM „Dubysos“ rankininkus. Finalo ketverto varžybos kovo mėnesį vyks Klaipėdoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.