EUROLYGA 2023

Tituluota Lietuvos šokėjų pora karjerą baigia su nuoskauda

Vieni labiausiai tituluotų Lietuvos šokėjų Donatas Vėželis ir Lina Chatkevičiūtė paskelbė apie karjeros pabaigą. Daugkartiniai Europos ir pasaulio profesionalų čempionatų prizininkai apie šį sprendimą pranešė po Pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) profesionalų lygos klasikinių šokių čempionato Maskvoje (Rusija), kur iškovojo sidabro medalius. 

 Tituluoti Lietuvos šokėjai nusprendė baigti karjerą.
 Tituluoti Lietuvos šokėjai nusprendė baigti karjerą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 5, 2018, 5:33 PM

Planetos vicečempionais 37-erių metų D. Vėželis ir L. Chatkevičiūtė tapo ketvirtąjį kartą. Tuo tarpu pasaulio pirmenybių aukso skonio pajusti jiems taip ir nepavyko. 

„Paskutiniame pasaulio čempionate tikėjomės aukso medalio, bet tokių dalykų suplanuoti negali. Esame laimėję ir Europos čempionatą, ir pasaulio taurę, ir „Grand Prix“ varžybas, todėl tikėjomės, kad pavyks triumfuoti planetos pirmenybėse ir taip pabaigsime savo karjerą“, - naujienų agentūrai ELTA sakė į Lietuvą grįžusi L. Chatkevičiūtė. 

Kauno „Sūkurio“ šokėjai pasaulio čempionato finale surinko 190,4 balo. Pasaulio čempionais tapo Bjornas Bitschas ir Ashli Williamson iš Danijos, įvertinti 193,65 balo. Lietuviai liko nepatenkinti teisėjų įvertinimais ir ketina ieškoti teisybės. 

„Savęs dėl sidabro nekaltiname, nes manome, kad sušokome pakankamai gerai ir nepadarėme akivaizdžių klaidų, bet kai kurie teisėjai akivaizdžiai žemino mūsų balus. Manome, kad to nenusipelnėme. Jeigu tų teisėjų balai būtų apylygiai kaip nugalėtojų, tai būtume laimėję. Dėl to ketiname kreiptis į teisėjų komisiją, kad ji šią situaciją išnagrinėtų ir pasakytų savo nuomonę“, - kalbėjo L. Chatkevičiūtė. 

L. Chatkevičiūtė ir D. Vėželis kartu šoko net 22 metus ir apie karjeros pabaigą apsisprendė dar iki paskutinių varžybų. 

„Karjeros pabaigą planavome metus laiko. Iš anksto žinojome, kad šis pasaulio čempionatas mums bus paskutinis. Natūraliai nusprendėme, kad gyvenime reikia pokyčių. Šoksime įvairiuose renginiuose, bet savo varžybų karjerą baigiame“, - galutinį tašką padėjo Lietuvos šokėja. 

Per savo karjerą D. Vėželis ir L. Chatkevičiūtė skynė apdovanojimus visose svarbiausiose varžybose. Iš Europos, pasaulio, Europos Sąjungos pirmenybių jie Lietuvai parvežė per 20 medalių. 

„Karjerą vertiname kaip sėkmingą. Tai buvo ne tik darbas, bet ir gyvenimo būdas. Visą gyvenimą ir patys šokome, ir dirbome su šokiais. Be šokių gyvenimo neįsivaizduojame. Esame labai dėkingi visiems, kurie mums padėjo - federacijai, treneriams Jūratei ir Česlovui Norvaišoms. Visas šis kelias buvo sėkmingas, - Eltai pasakojo šokėja. - Prieš karjerą net nesvajojome apie tokius rezultatus. Tik vienetai porų gali tiek laiko šokti kartu. Esame labai laimingi, kad mums tai pavyko.“ 

L. Chatkevičiūtė nenorėjo išskirti vienos svarbiausios pergalės. Pasak jos, karjeroje buvo daug įdomių ir sėkmingų etapų. 

„Šokis mums yra ne tik sportas, bet ir menas, todėl labiausiaivprisiminsime tuos momentus, kai mums pavykdavo sušokti taip, kaip norėdavome - techniškai, emociškai. Tokie momentai, kai jautėmės nugalėję patys save, mums yra patys svarbiausi“, - kalbėjo Lietuvos sportinių šokių pažiba. 

L. Chatkevičiūtė neabejoja, kad Lietuvos vardas pasaulio sportinių šokių pasaulyje toliau skambės garsiai. 

„Lietuva yra išskirtinai aukšto lygio šokėjų šalis. Turime daug gerų šokėjų, trenerių. Tradicijos yra ir jos tikrai tęsis. Turime labai stiprią pamainą. Matome, kad pasaulio mėgėjų čempionato finale šoka dvi Lietuvos poros, jaunimo grupėje mūsiškiai patenka į pusfinalį. Potencialas tikrai didelis“, - sakė L. Chatkevičiūtė. 

D. Vėželis ir L. Chatkevičiūtė, be pasirodymų įvairiuose renginiuose, toliau dirbs treneriais „Sūkurio“ klube. Ateityje jie planuoja tapti teisėjais bei įsilieti į Lietuvos sportinių šokių federacijos veiklą. 

„Stengsimės įnešti savo indėlį, kad šokiuose būtų kuo mažiau politikos. Kad nebūtų tokių klaidų, kai dėl neteisingos teisėjų kvalifikacijos ar interesų kentėtų poros ir jų rezultatai. Manome, kad galima to išvengti. Tereikia tik noro, todėl stengsimės padaryti, kad viskas būtų skaidriau ir geriau“, - pabrėžė L. Chatkevičiūtė. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.