EUROLYGA 2023

Rusijos olimpinis komitetas skundžia dopingo teismo sprendimą

 Rusijos olimpinis komitetas (ROK) ketvirtadienį apskundė Maskvos teismo sprendimą, kuriuo buvo siekiama panaikinti du Sočio žiemos olimpiados aukso medalius iškovojusio sportininko diskvalifikaciją dėl dopingo. 

 Aleksandras Zubkovas (viduryje) Sočyje laimėjo medalius, bet IOC jį diskvalifikavo.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Aleksandras Zubkovas (viduryje) Sočyje laimėjo medalius, bet IOC jį diskvalifikavo.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-12-06 16:54

Maskvos miesto teismas praėjusį mėnesį nusprendė, kad bobslėjininkas Aleksandras Zubkovas, kuris nešė Rusijos vėliavą per Sočio olimpiados atidarymo ceremoniją, gali pasilikti savo medalius, nes Sporto arbitražo teismo (CAS) sprendimas pratęsti jo
diskvalifikaciją Rusijoje negalioja. 

Tai iššūkis CAS ir Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) autoritetui. 

ROK ketvirtadienį sakė, kad CAS sprendimas galioja pagal tarptautinę teisę ir kad jo ignoravimas gali išprovokuoti tolesnes IOC sankcijas Rusijai ir net potencialiai sukelti pavojų Rusijos vietai 2020 metų Tokijo olimpiadoje. 

ROK išreiškė susirūpinimą, jog Maskvos teismo sprendimas galėtų pakurstyti abejones dėl to, ar Rusija iš tiesų laikosi pagrindinių kovos su dopingu principų. 

A. Zubkovas Sočyje laimėjo aukso medalius dviviečių ir keturviečių ekipažų rungtyse, bet pernai IOC jį diskvalifikavo. A. Zubkovas pateikė apeliaciją, bet CAS verdiktą palaikė. Olimpinė chartija reikalauja, kad dėl visų ginčų žaidynėse būtų kreiptasi į CAS. 

A. Zubkovas ir jo komanda lieka diskvalifikuoti oficialioje olimpinėje statistikoje, bet dėl Maskvos sprendimo IOC gali būti sunkiau susigrąžinti jo medalius, kurie turi atitekti šveicarų ir latvių komandoms. 

TOK byla prieš A. Zubkovą buvo grindžiama Maskvos ir Sočio antidopingo laboratorijų direktoriaus Grigorijaus Rodčenkovo liudijimu, kad jis dopingą vartojusių atletų mėginius pakeitė „švariais“ mėginiais, ir teismo medicinos įrodymais, kad įtariamame netikrame mėginyje, laikytame A. Zubkovo vardu, druskos buvo daugiau nei gali būti sveiko žmogaus šlapime. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.