EUROLYGA 2023

Europos rankinio čempionatą sutrikdė Prancūziją apėmę protestai

Prancūziją apėmę protestai prieš vyriausybės politiką sutrikdė ir šioje šalyje vykstantį Europos moterų rankinio čempionatą. Kadangi šeštadienį laukiama didžiausios „geltonųjų liemenių“ protestų bangos, paprašius Nanto miesto savivaldybei, čempionato rengėjai nukėlė tą dieną numatytas rungtynes. Du antrojo etapo I grupės mačai Nante bus žaidžiami ne gruodžio 8 d., o gruodžio 9 d.

Prancūzijoje vyksta Europos moterų rankinio čempionatas. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Prancūzijoje vyksta Europos moterų rankinio čempionatas. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 8, 2018, 12:14 AM, atnaujinta Dec 8, 2018, 12:15 AM

Penktadienį antrojo etapo kovas Nansi pradėjo II grupės komandos. Vokietės įtikinamai nugalėjo ispanes 29:23 (17:9), o per pirmąjį etapą save į kampą įspaudusios praėjusio Europos čempionato nugalėtojos norvegės sutriuškino vengres 38:25 (19:12).

Beje, atrankos turnyre Vokietijos ir Ispanijos rankininkės žaidė vienoje grupėje su lietuvėmis. Tuomet grupės nugalėtojomis tapo ispanės, bet tarpusavio dvikovose favoritės pasidalijo po pergalę. Vokietės antrąją vietą užėmė tik dėl to, kad sensacingai prarado vieną tašką žaisdamos su Lietuvos rinktine.

II grupėje po 4 taškus iškovojo Rumunija, Nyderlandai ir Vokietija, po 2 – Norvegija ir Vengrija, 0 – Ispanija. Rumunės ir olandės žaidė po 2 rungtynes, kitos komandos – po trejas.

Antrojo etapo I grupės varžybos Nante ketvirtadienį prasidėjo Skandinavijos komandų pralaimėjimais. Danės nusileido šeimininkėms prancūzėms 23:29 (11:17), švedės – juodkalnietėms 28:30 (14:18).

Šioje grupėje po 4 taškus turi Rusija ir Prancūzija, po 2 – Serbija, Švedija, Juodkalnija ir Danija. Rusės ir serbės žaidė po dvejas rungtynes, kitos komandos – po trejas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.