EUROLYGA 2023

Lietuvos fechtavimo taures iškovojo V. Ažukaitė ir J. Kinderis

 Savaitgalį Kaune vyko kasmetinės Lietuvos suaugusiųjų fechtavimo taurės varžybos. Įspūdingos kovos, netikėtos pergalės ir aistros virė visą dieną. Kovose dalyvavo 28 moterys ir 39 vyrai. 

Justinas Kinderis puikiai pasirodė fechtavimosi čempionate.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Justinas Kinderis puikiai pasirodė fechtavimosi čempionate.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 11, 2018, 9:26 AM

Varžybas pradėjo moterys. Grupės etape nepalaužiama buvo Viktė Ažukaitė, nepralaimėjusi nei vienos kovos. Atkrintamosiose varžybose ji taip pat nepaliko šanso varžovams. Finalinė kova buvo įspūdinga. V. Ažukaitė prieš penkiakovininkę Emiliją Serapinaitę. Moterys fechtavosi labai atkakliai ir tik pasibaigus kovos pagrindiniam laikui ir rezultatui buvus 14:14, po prioriteto taško, V. Ažukaitė triumfavo ir iškovojo Lietuvos fechtavimo taurę. 

Bronzos medaliais džiaugėsi kita penkiakovininkė Ieva Serapinaitė ir po motinystės atostogų į takelį grįžusi Agnė Švelnienė. 

Vyrų kovose intrigos taip pat netrūko. Į Lietuvą atvyko devyni sportininkai iš Latvijos. Grupėse visi atkakliai kovėsi ir siekė pergalės. Penkiakovininkas Justinas Kinderis, pralaimėjęs vieną kovą grupėje, atkrintamosiose neturėjo sau lygių, o finale 10:6 nugalėjo Jevgenijų Stalmakovą. 

Bronzos medalius pasikabino Edvinas Krungolcas ir Povilas Markevičius. 

Lietuvos taurės varžybos buvo paskutinis suaugusiųjų startas šiemet, tad jų metu buvo apdovanoti ir geriausi 2017-2018 m. sezono sportininkai. Jaunių amžiaus grupėje apdovanoti Ivona Stavickaja ir Dominykas Činga, jaunimo - Leonardas Kalininas ir Olivija Mašalo, suaugusiųjų - V. Ažukaitė ir Tomas Makarovas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.