EUROLYGA 2023

Rusijos rankininkės pirmos pateko į Europos čempionato pusfinalį

Olimpinė čempionė Rusijos rinktinė pirmoji iškovojo teisę žaisti Europos moterų rankinio čempionato pusfinalyje. Pirmadienį Prancūzijoje vykstančiame turnyre rusės sutriuškino Danijos rankininkes 32:21 (14:9) ir užsitikrino pirmąją vietą antrojo etapo I grupėje. 

 Rusijos rankininkės pateko į pusfinalį.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Rusijos rankininkės pateko į pusfinalį.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 11, 2018, 9:15 AM

Užpernai rusės netikėtai laimėjo Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių aukso medalius, bet paskui neblizgėjo. Olimpinės čempionės nei 2016 metų Europos, nei 2017 metų pasaulio pirmenybėse nepateko į pusfinalį, o šių metų žemyno čempionato atrankos turnyre buvo per plauką nuo fiasko – lemiamose rungtynėse vos vieno įvarčio skirtumu nugalėjo Austrijos komandą.

Vis dėlto Prancūzijos arenose Rusijos rinktinė vėl atsigavo ir tęs kovą dėl apdovanojimų.

Kitose pirmadienį žaistose šios grupės rungtynėse galimybę patekti į pusfinalį išsaugojo Juodkalnijos rinktinė, po dramatiškos kovos palaužusi Serbijos komandą 28:27 (12:15). Juodkalnietės ilgai vijosi varžoves ir rezultatą išlygino tik antrojo kėlinio viduryje žaisdamos be vienos pašalintos rankininkės. Paskutinėmis minutėmis jau Juodkalnijos rankininkės buvo įgijusios trijų įvarčių persvarą 28:25, tačiau serbės ne tik sumažino skirtumą, bet ir rengė paskutinę ataką. Vis dėlto lemiamą akimirką Fortūna nusišypsojo juodkalnietėms. 

I grupėje pirmąją vietą užsitikrinusi Rusijos rinktinė iškovojo 8 taškus. Dėl antrosios vietos kovoja Prancūzija (5), Juodkalnija (4) ir Švedija (3). Serbija ir Danija (po 2) prarado viltis patekti į kitą etapą. 

Paskutiniajame ture, kurio rungtynės vyks trečiadienį, iniciatyva bus šeimininkės Prancūzijos ekipos rankose. Prancūzės susitiks su serbėmis. Juodkalnietės kovos su danėmis, švedės – su rusėmis. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.