EUROLYGA 2023

Lietuvis artėja prie smiginio pasaulio čempiono titulo

Lietuvis Darius Labanauskas pasaulio smiginio čempionate įveikė penkiskart pasaulio čempioną Raymondą van Barneveldą ir tęsia kovą dėl čempiono titulo bei įspūdingo piniginio prizo.

D.Labanauskas nugalėjo pasaulio čempioną.
D.Labanauskas nugalėjo pasaulio čempioną.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 21, 2018, 11:18 AM, atnaujinta Dec 21, 2018, 12:32 PM

Čempionato prizinį fondą šiemet sudaro net 2,5 milijono D.Britanijos svarų. Artimiausia D.Labanausko dvikova – sekmadienį vakare. Varžovas paaiškėjo vakarykščiame mače, kuriame dukart pasaulio čempionas Adrianas Lewisas įveikė Tedą Evettsą.

Pasaulio PDC (Professional Darts Corporation) smiginio čempionatas vyksta kasmet nuo 1994 metų. Šiuo metu vyksta 26-asis pasaulio čempionatas.

Šįkart jame dalyvauja rekordinis žaidėjų skaičius – 96. Pirmi 32 pagal reitingą savo kovas pradėjo nuo antrojo etapo. Šiais metais čempionato prizinį fondą sudaro net 2,5 milijono D.Britanijos svarų (apie 2,76 milijono eurų).

Prieš 26 metus prizinis fondas tebuvo kukli 64 tūkst. svarų suma, o pernai – 1,8 mln. svarų.

Darius Labanauskas į čempionatą pateko laimėjęs Baltijos ir Skandinavijos šalių atranką. Darius – daugkartinis Lietuvos smiginio čempionas ir daugiausiai tarptautinėje arenoje pasiekęs šalies žaidėjas.

Jo karjeroje netrūksta pergalių prieš gerai žinomus pasaulinio lygio žaidėjus, bet pergalė prieš penkiskart pasaulio čempioną Raymondą van Barneveldą turėtų užimti išskirtinę vietą.

D.Labanauskas ne tik jau užsitikrino 25 tūkstančių svarų čekį, pateko tarp 32 stipriausiųjų, per 30 pozicijų pakilo reitinge, bet ir privertė apie save kalbėti visą smiginio pasaulį.

Jeigu lietuvis sekmadienį iškovos pergalę prieš dukart pasaulio čempioną Adrianą Lewisą, jo gruodžio 27 arba 28 d. lauks Michaelo van Gerweno arba Maxo Hoppo poros laimėtojas. Michaelas van Gerwenas šiuo metu yra ne tik dukart pasaulio čempionas, bet ir užimą pirmą reitingo poziciją.

„Savijauta puiki – pavyko susitikti ir netgi įveikti smiginio legendą, vieną mano mėgstamiausių žaidėjų pagrindiniame metų turnyre, tai labai motyvuoja nesustoti ir judėti į priekį. Smagu kad žiniasklaida atkreipė dėmesį i mūsų sporto šaką, kurioje mes taip pat turime pasiekimų, matyt labai prisidėjo tiesioginės transliacijos“, – kalbėjo D.Labanauskas.

„Viešbutyje yra organizatorių pastatyti taikiniai, yra galimybių treniruotis. Vakar vykome pažiūrėti čempionato arenoje, apsilankėme ir Londono centre“, – pasakojo Lietuvos smiginio žvaigždė.

Pasaulio smiginio čempionatą tiesiogiai rodo „TVPlay Sports+“ kanalas ir vaizdo transliacijų internetu platforma „TVPlay Premium“.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.